Начало / Свят / Следващият месец излиза книга с реакции след отказването на сър Алекс Фъргюсън

Следващият месец излиза книга с реакции след отказването на сър Алекс Фъргюсън

Следващият месец ще излезе книга, по случай отказването на сър Алекс Фъргюсън от мениджърския пост в „Манчестър Юнайтед”, съобщи thebookseller.com. Книгата ще бъде със заглавие „Champions 20/13” и ще бъде публикувана от „Simon & Schuster” – официалното издателство на английския футболен отбор.

Както е известно, вчера Фъргюсън шокира футболните фенове, като обяви, че след края на този сезон вече няма да бъде треньор на „Манчестър Юнайтед”. Той води клуба 26 години и спечели 38 трофея в най-различни надпревари. Книгата ще включва реакции на футболисти и треньори, работили в клуба, след новината за отказването на шотландеца.

Издателската къща ще публикува и специална клубна биография на Алекс Фъргюсън. Тя ще бъде на британския книжен пазар в началото на следващия футболен сезон.

Сър Алекс Фъргюсън е шотландски футболен треньор, роден през 1941 г. Той е един от най-успешните мениджъри в историята на този спорт. Води „Манчестър Юнайтед” от 1986 г. насам. Преди това е водил за малко шотландския национален отбор, както и „Абърдийн”. Фъргюсън е посветен в рицарство през 1999 г. за заслуги към футбола.

Свързани заглавия
Сприхавият Алекс Фъргюсън описан в книга

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bivol

Перото и гласът на Северозапада ни напусна

Стоян Николов-Торлака почина на 43 „Защо, бе, Торлак, този път нищо не каза!“ – така …