Начало / Свят / Родител обяви „Дневникът на Ане Франк” за „прекалено порнографска книга”

Родител обяви „Дневникът на Ане Франк” за „прекалено порнографска книга”

От публикуването си през 1947 г. в Холандия до наши дни „Дневникът на Ане Франк” е в учебната програма на американските училища. Това обаче не трябва да бъде така, смята Гейл Оралек, чиято дъщеря посещава училището „Meads Mill Middle School” в Мичиган. Майката определи класиката като „прекалено порнографска”, съобщи huffingtonpost.com.

Миналата седмица тя подаде оплакване, че „Дневникът на Ане Франк”, книга по истински случай за еврейско семейство, крило се от нацистите по време на Втората световна война, не е подходяща за седмокласници. Оралек пише, че пасажите, в които Франк опознава тялото си, „карат дъщеря ми да се чувства неудобно”.

„Прекалено графична е, прекалено порнографска за момчета и момичета в седми клас. Неподходящо е учител да дава на ученици да четат нещо такова. Тази информация трябва да се дава на децата от техните родители”, коментира майката. Тя добавя, че „когато гледат филм с нецензурни изрази, моите деца винаги искат разрешение от мен предварително. Това не означава, че децата ми живеят в изолация, че аз живея в собствен мехур. Не означава също, че искам да забранявам книги”.

Гейл Оралек допълни, че от ръководството на училището е трябвало да попитат родителите първо, преди да препоръчват четива на децата.

Свързани заглавия
6 книги за Холокоста, евреите и българите
Неизвестни досега снимки на Ане Франк бяха показани
Книги, които трябва да се изучават в училище

„Дневникът на Ане Франк“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …