Начало / Свят / Неизвестни досега снимки на Ане Франк бяха показани

Неизвестни досега снимки на Ане Франк бяха показани

 

Както е известно, малката Франк си е водила дневник по време на двете години, през които семейството й се укрива от нацистите в Амстердам, по време на Втората световна война. Дневникът е публикуван за първи път през 1947 г. Сега вече книгата е със статут на класика. Преведена е и на български. Приложението съдържа записи на актрисата Хелена Бонам Картър, която чете пасажи от книгата. Включени са част от новите снимки, като може да се види мястото, където семейството се е укривало в Амстердам. Също така, потребителите имат възможността да чуят и откъси от радиопрограми, излъчени по време на войната.

Бернд Елиас, познат като Бъди, е единственият роднина на Ане Франк, който е още жив. Той е на 87 години и сега работи за „„Anne Frank Fund”.

Той коментира:

„Радвам се, че все още има интерес към историята на Ане. Разкриването на тези материали е важно за бъдещето на тази история. Страхотно е, че сега има толкова много начини да се предостави информация на по-младите. В миналото имаше само дневник, сега има снимки, видео и т.н. Омразата и расизмът обаче продължават да работят с пълна сила. Те продължават да са с нас. Затова децата трябва да бъдат учени да уважават всички религии и всички националности”.

„Дневникът на Ане Франк” тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …