Начало / Свят / Спилбърг ще снима по автобиографията на най-известния американски снайперист

Спилбърг ще снима по автобиографията на най-известния американски снайперист

Стивън Спилбърг ще режисира филм по автобиографията на убития по-рано тази година Крис Кайл, информира huffingtonpost.com.

В ролята на най-смъртоносния снайперист от американската армия ще бъде Брадли Купър. Както е известно, книгата на Кайл „American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History”, се превърна в бестселър в САЩ. Самият Кайл беше убит в началото на февруари на стрелбище с изстрел от упор, докато разговарял с друг бивш снайперист в опит да му помогне да се справи с психическите травми, които оставят мисиите.

Спилбърг доскоро се занимаваше с проекта за научно-фантастичен филм, „Robopocalypse”, но е решил, че иска да се заеме с „по-лична история”. За момента обаче не се знае кога може да се очаква филмът за живота на Кайл да бъде в кината.

Брадли Купър е един от най-заетите актьори в „Холивуд” в последните години. Той беше номиниран за „Оскар” за ролята си в „Наръчник на оптимиста”. Само тази година има 3 филма с негово участие – „Ергенският запой част III”, „Serena” и „American Hustle”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-6b35d8a2051b205333de623b43928de8-V

Романът „Опашката“ на Захари Карабашлиев получи „Цветето на Хеликон“

Призът за най-продавана книга между номинациите на „Хеликон“ за 2021 отиде за трети път при …