Начало / Свят / Джон Гришам пише продължение на „Време да убиваш”

Джон Гришам пише продължение на „Време да убиваш”

Джон Гришам ще пише продължение на първия си роман „Време да убиваш”, съобщи „Гардиън”. Новината е потвърдена от неговото издателство „Knopf Doubleday”.

Новият роман „Sycamore Row” ще излезе през есента. 25 години по-късно адвокатът Джак Бриганс отново ще бъде замесен в мащабен процес. Мястото на действието отново е малкият южняшки град Клантън.

„Време да убиваш” е първата и може би най-добра книга на Гришам. Тя е публикувана през 1989 г. Разказва за младия адвокат Джак Бриганс, който защитава в съда чернокожия Карл Лий Хейли, убил двама бели, изнасилили и пребили дъщеря му. По-късно, през 1996 г., романът е адаптиран успешно на големия екран с участието на Матю Макконъхи и Самюъл Джаксън. Книгата е преведена и на български.

Докато я пише, Гришам е още практикуващ адвокат. Той работи върху нея 3 години, като става всеки ден в 5 сутринта, за да пише преди да започне работният му ден. Втората му книга – „Фирмата”, също преведена на български, излиза през 1991 г. Тя му позволява да зареже правото и да превърне хобито си в професия.

Книги от Гришам тук

Прочетете още

sergi_go_rsel8

Стая с изглед: Орхан Памук публикува гледки от балкона си

Орхан Памук определено обича своя роден Истанбул. Поредното доказателство за това е серията от снимки, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *