Начало / България / Юрий Поляков: Възстановяването на литературните връзки с България бе една от първите ми задачи

Юрий Поляков: Възстановяването на литературните връзки с България бе една от първите ми задачи

Да се възроди двуезичното българо-руско литературно списание „Дружба“, което се е издавало до 90-те години на миналия век, ще предложи главният редактор на „Литературная газета“ Юрий Поляков на руския президент Владимир Путин. Това щяло да стане по време на заседанието на съвета за култура в Кремъл, съобщи trud.bg.

„Смятам, че за това пари ще се намерят. Възстановяването на литературните връзки с България бе една от първите ми задачи, когато станах главен редактор на „Литературная газета“. Вече 10 години публикуваме творби на български писатели“, заяви Поляков.

Той беше в Плевен за премиерата на пиесата си „Да си разменим жените“.

Руското издание има  приложение за съвременна българска литература.

„Замислих бягство аз…“ от Поляков тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

126625-hp-hero1-wk25-en__d-obama

Барак Обама събра президентските си спомени в книга

700-те страници отговарят на много интригуващи въпроси Президентът издава книгата си две седмици след поредните …

Един коментар

  1. Приветствам идеята.Аз владея руски на добро ниво-изучавахме го в училище.Никога, нито за миг не съм съжалила,че съм имала възможност да се обогатя с един чужд и все пак близък славянски език.Обичам да чета Пушкин на руски и мисля,че това е начинът наистина да се усети красотата на стиховете му.Сега живея във Франция и от скоро имам приятелка …румънка,която все още не говори френски.Нашите разговори са на руски.И двете сме благодарни,че някога сме изучавали този език,понеже иначе нямаше да можем да разговаряме.

    А политиката оставям на страна-за мен владеенето на всеки чужд език е достъп до едно богатство,без значение политиците какви каши забъркват.