Начало / България / Юрий Поляков: Възстановяването на литературните връзки с България бе една от първите ми задачи

Юрий Поляков: Възстановяването на литературните връзки с България бе една от първите ми задачи

Да се възроди двуезичното българо-руско литературно списание „Дружба“, което се е издавало до 90-те години на миналия век, ще предложи главният редактор на „Литературная газета“ Юрий Поляков на руския президент Владимир Путин. Това щяло да стане по време на заседанието на съвета за култура в Кремъл, съобщи trud.bg.

„Смятам, че за това пари ще се намерят. Възстановяването на литературните връзки с България бе една от първите ми задачи, когато станах главен редактор на „Литературная газета“. Вече 10 години публикуваме творби на български писатели“, заяви Поляков.

Той беше в Плевен за премиерата на пиесата си „Да си разменим жените“.

Руското издание има  приложение за съвременна българска литература.

„Замислих бягство аз…“ от Поляков тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …

Един коментар

  1. Приветствам идеята.Аз владея руски на добро ниво-изучавахме го в училище.Никога, нито за миг не съм съжалила,че съм имала възможност да се обогатя с един чужд и все пак близък славянски език.Обичам да чета Пушкин на руски и мисля,че това е начинът наистина да се усети красотата на стиховете му.Сега живея във Франция и от скоро имам приятелка …румънка,която все още не говори френски.Нашите разговори са на руски.И двете сме благодарни,че някога сме изучавали този език,понеже иначе нямаше да можем да разговаряме.

    А политиката оставям на страна-за мен владеенето на всеки чужд език е достъп до едно богатство,без значение политиците какви каши забъркват.