Начало / Свят / Новият роман на Льоса излиза през септември

Новият роман на Льоса излиза през септември

„Благоразумният герой“ е новата книга на Марио Варгас Льоса. Тя ще бъде пусната в продажба от 12 септември, съобщи  издателство „Алфагуара“.

Действието в романа се развива в Перу. В творбата са описани епизоди от детството на самия автор в градовете Пиура и Лима. В книгата има двама главни герои – Фелисито Янаке, дребен предприемач от Пиура, и Исмаел Карера, успешен бизнесмен от перуанската столица, искащ да отмъсти на двете си дъщери, които желаят смъртта му.

Льоса разказва, че макар действието на романа да се развива в Перу в наше време, хората са преследвани от същите проблеми, както и преди. „Моята книга е посветена на личности, погълнати от социални проблеми“ – пояснява писателят.

Хорхе Марио Педро Варгас Льоса е роден на 28 март 1936 г. в перуанския град Арекипа. Той е съвременният класик на латиноамериканската литература. Нобеловата награда за литература му е връчена през 2010 година. Писателят живее в Испания, чийто гражданин е от 1993 година. Сред известните му произведения са „Градът и кучетата“, „Зелената къща“, „Леля Хулия и писачът“, „Панталеон и посетителките“, „Празникът на козела“, „Лудориите на лошото момиче“.

В българския филиал на институт „Сервантес“ (София) е открита  изложба, посветена на Марио Варгас Льоса. Самият писател се очаква в България през май. Льоса ще бъде удостоен с титлата Доктор хонорис кауза от Софийския университет „Св.Климент Охридски“.

Свързани заглавия
Марио Варгас Льоса идва в България
Марио Варгас Льоса: За нещастие, днес има много толерантност към корупцията

Книги от Льоса тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …