Начало / Свят / Мемоарите на Джими Конърс излизат през май

Мемоарите на Джими Конърс излизат през май

Мемоарите на тенис иконата Джими Конърс ще излязат през май, съобщи „USA Today”. „The Outsider” ще бъде в американските книжарници от 14-ти следващия месец. Книгата ще бъде публикувана от „Harper” и ще бъде 416 страници.

В своята автобиография лошото момче на тениса описва своята кариера в професионалния спорт, продължила над 20 години. Конърс разказва как е пробил в елита, съперничествата с другите звезди като Джон Макенроу, Бьорн Борг и Иван Лендъл, какво е да се състезаваш на 39-годишна възраст.

Книгата засяга и личния живот на бившия тенисист – неговата неизчерпаема енергия, емоциите на корта и извън него, връзката с друга легенда на този спорт – Крис Евърт, дългогодишния брак за зайчето на „Плейбой” Пати Макгуайър, който продължава вече 33-та година. Доста внимание е отделено на майката на Конърс – Глория, която играе изключително важна роля в неговия живот. Тя е негов ментор извън корта, както и дългогодишен негов треньор. Глория почина на 82 години през 2007 г.

Джими Конърс е роден през 1952 г. През професионалната си кариера той достигна до №1 в световната ранглиста и спечели 8 трофея от Големия Шлем. Конърс е рекордьор по спечелени титли по единично – 107. Известен е с емоционалното си поведение на корта, с което си печели множество привърженици, но и често се е забърквал в скандали със съдиите.

Свързани заглавия
Международната федерация по тенис отбелязва 100-годишнината си с книга (8 книги за тениса)
Известна тенисистка разказва как са я разорили родителите й
Автобиографията на Рафаел Надал излиза през лятото

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …