Начало / Свят / Стивън Кинг дари 5-цифрена сума на групировка за контрол над оръжията

Стивън Кинг дари 5-цифрена сума на групировка за контрол над оръжията

Стивън Кинг дари огромна сума на организация която призовава за по-стриктен контрол върху разпространението на оръжия, информира „Гардиън”. „Коалиция за по-сигурен Мейн” се бори за по-щателна проверка на хората, преди издаване на разрешително за оръжие, ограничение на броя на пълнителите, на които могат да се продават и по-стриктно отношение що се отнася до забраната за продажба на оръжия на психично болни.

„Благодарим за щедрата подкрепа на семейство Кинг в този ключов момент за налагане на ограничения върху оръжията, съобразени със здравия разум. Г-н Кинг е твърдо зад Втората поправка в Конституцията – той е собственик на 3 огнестрелни оръжия. Като такъв обаче, той смята, че това негово право върви ръка за ръка с отговорност”, коментират от организацията.

Кинг сподели пред „Асошиейтед Прес”, че сумата е от „5 цифри”, но отказа да даде повече информация. „Предполага се, че благотворителността е нещо лично”, заяви писателят. Припомняме, че по-рано през годината Кинг публикува есе, засягащо оръжията, по повод нееднократните инциденти с психично болни, които откриват огън на публични места.

„Автоматичните и полуавтоматичните оръжия са оръжия за масово унищожение. Когато побърканите искат да обявят война на невъоръжените и неподготвените, те използват именно такива”, написа в него авторът.

Свързани заглавия
Стивън Кинг ще дари 3 млн. долара за ремонт на обществена библиотека
Стивън Кинг нарече свой роман “възможен катализатор” за убийства
Стивън Кинг отново помага на бездомните
30-те най-очаквани книги през 2013 г.
25-те най-влиятелни писатели в „Холивуд”
Два съвета от Стивън Кинг как да се пише образно

Книги от Стивън Кинг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …