Начало / Свят / Стивън Кинг дари 5-цифрена сума на групировка за контрол над оръжията

Стивън Кинг дари 5-цифрена сума на групировка за контрол над оръжията

Стивън Кинг дари огромна сума на организация която призовава за по-стриктен контрол върху разпространението на оръжия, информира „Гардиън”. „Коалиция за по-сигурен Мейн” се бори за по-щателна проверка на хората, преди издаване на разрешително за оръжие, ограничение на броя на пълнителите, на които могат да се продават и по-стриктно отношение що се отнася до забраната за продажба на оръжия на психично болни.

„Благодарим за щедрата подкрепа на семейство Кинг в този ключов момент за налагане на ограничения върху оръжията, съобразени със здравия разум. Г-н Кинг е твърдо зад Втората поправка в Конституцията – той е собственик на 3 огнестрелни оръжия. Като такъв обаче, той смята, че това негово право върви ръка за ръка с отговорност”, коментират от организацията.

Кинг сподели пред „Асошиейтед Прес”, че сумата е от „5 цифри”, но отказа да даде повече информация. „Предполага се, че благотворителността е нещо лично”, заяви писателят. Припомняме, че по-рано през годината Кинг публикува есе, засягащо оръжията, по повод нееднократните инциденти с психично болни, които откриват огън на публични места.

„Автоматичните и полуавтоматичните оръжия са оръжия за масово унищожение. Когато побърканите искат да обявят война на невъоръжените и неподготвените, те използват именно такива”, написа в него авторът.

Свързани заглавия
Стивън Кинг ще дари 3 млн. долара за ремонт на обществена библиотека
Стивън Кинг нарече свой роман “възможен катализатор” за убийства
Стивън Кинг отново помага на бездомните
30-те най-очаквани книги през 2013 г.
25-те най-влиятелни писатели в „Холивуд”
Два съвета от Стивън Кинг как да се пише образно

Книги от Стивън Кинг тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …