Начало / Свят / Синът на Сол Белоу го представя като егоцентрик и женкар

Синът на Сол Белоу го представя като егоцентрик и женкар

Мемоарите на Грег, първороден син на Сол Белоу, ще излязат следващата седмица, съобщи британският  „Индипендънт”. „Saul Bellow’s Heart: a Son’s Memoir” ще бъде на англоезичния книжен пазар от 23 април. Книгата ще бъде публикувана от „Bloomsbury” и ще бъде 240 страници. В творбата Грег Белоу представя баща си като егоцентрик, женкар, човек с лабилна психика и ниска толерантност към критика.

В своята автобиография, Грег представя един от най-значимите писатели на ХХ век в много нетипична светлина. В света на литературата Сол Белоу е познат като емоционален човек с мнение по всички социални проблеми. Според неговия син обаче с годините това се променя. Като остарявал, авторът се превърнал в егоцентричен човек, който не понася критика, лесно изпуска нервите си и се отнася зле с хората.

Това довело до проблеми във връзката между баща и син. Грег преживява тези времена тежко, като дори започва срещи с психотерапевт. Въпреки многото проблеми между двамата, Грег Белоу остава дълбоко привързан към баща си до края на неговия живот.

Сол Белоу е американски писател, роден в Канада през 1915 г. в семейство на руски евреи. През 1924 г. семейството му се мести в Чикаго, където завършва антропология и социология. Той е един от най-забележителните автори на миналия век. Литературният критик Брайън Епълярд от ”Сънди Таймс” го определя като „най-значимият писател от втората половина на ХХ век”. Белоу е Нобелов лауреат за литература през 1976 г.

„Не изпускай деня“ от Сол Белоу тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …