Начало / Свят / Синът на Сол Белоу го представя като егоцентрик и женкар

Синът на Сол Белоу го представя като егоцентрик и женкар

Мемоарите на Грег, първороден син на Сол Белоу, ще излязат следващата седмица, съобщи британският  „Индипендънт”. „Saul Bellow’s Heart: a Son’s Memoir” ще бъде на англоезичния книжен пазар от 23 април. Книгата ще бъде публикувана от „Bloomsbury” и ще бъде 240 страници. В творбата Грег Белоу представя баща си като егоцентрик, женкар, човек с лабилна психика и ниска толерантност към критика.

В своята автобиография, Грег представя един от най-значимите писатели на ХХ век в много нетипична светлина. В света на литературата Сол Белоу е познат като емоционален човек с мнение по всички социални проблеми. Според неговия син обаче с годините това се променя. Като остарявал, авторът се превърнал в егоцентричен човек, който не понася критика, лесно изпуска нервите си и се отнася зле с хората.

Това довело до проблеми във връзката между баща и син. Грег преживява тези времена тежко, като дори започва срещи с психотерапевт. Въпреки многото проблеми между двамата, Грег Белоу остава дълбоко привързан към баща си до края на неговия живот.

Сол Белоу е американски писател, роден в Канада през 1915 г. в семейство на руски евреи. През 1924 г. семейството му се мести в Чикаго, където завършва антропология и социология. Той е един от най-забележителните автори на миналия век. Литературният критик Брайън Епълярд от ”Сънди Таймс” го определя като „най-значимият писател от втората половина на ХХ век”. Белоу е Нобелов лауреат за литература през 1976 г.

„Не изпускай деня“ от Сол Белоу тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

246728883_1593745517631538_1290808390045525334_n

Декември е време за прегръдка и вълшебна история

Месецът е приказка, която сами пишем Годината си отива, а с това внезапно се присещаме …