Начало / Свят / Книга със снимки на „Лед Цепелин” беше преиздадена в е-формат

Книга със снимки на „Лед Цепелин” беше преиздадена в е-формат

Фотоалбумът на „Лед Цепелин” – „Led Zeppelin: Sound and Fury”, дело на фотографа Нийл Престън, беше преиздаден в електронен формат, информира „USA Today”. Новото издание е заредено с нови 100 снимки, които не са публикувани досега. Книгата включва и аудио и видео интервюта на хора, които в един момент са работили с рок легендите.

Творбата беше публикувана за първи път през 2009 г. В новия си дигитален формат  снимките са с подобрено качество и ще дадат възможност на почитателите на бандата да видят незабравими кадри на своите любимци Робърт Плант, Джими Пейдж, Джон Пол Джоунс и Джон Бонъм както на сцената, така и зад кулисите.
Нийл Престън е признат фотограф. Той е избиран да документира турнета на музиканти като „Куийн”, Том Пети, Брус Спрингстийн, сър Боб Гелдоф и др.

„Лед Цепелин” е британска рок група, основана през1968 г. от китариста Джими Пейдж. Групата има революционна роля в музиката. Тя смесва жанровете хеви метъл, хард рок и блус в творчеството си, както и прави ролята на електрическата китара водеща в звученето на този тип музика. Тази тенденция е последвана от много рок групи. В текстовете на песните са водещи митологичните елементи.

Прочетете още

С актрисата Лили Сучева, която чете откъс от романана премиерата_

Гергана Лаптева за новата си книга: Написах „Момичето от портрета“ с тангата на Гардел и Пиацола

Шепа българи в чужд свят са съхранили страната в сърцата си Книга след книга, стилът …