Начало / България / Националното турне на „Безредици около старата бъчва” продължава

Националното турне на „Безредици около старата бъчва” продължава

Продължава националното турне на „Безредици около старата бъчва. Енокулинарни етюди и старомодни разкази” на Пламен Димитров. Днес от 18 ч. книгата ще бъде представена и във Варна, в книжарницата на „Хеликон”, която се намира в Пикадили парк. Книгата беше представена досега в София, Пловдив и Варна.

Утре, 16 април, „Безредици около старата бъчва” ще има премиера в „Хеликон-Шумен” от 18 ч. В „Хеликон-Добрич” ценителите на добрата литература и вино ще се срещнат с Пламен Димитров на 18 април. Премиерата отново е от 18 ч. Турнето ще завърши в „Хеликон-Велико Търново” на 19 април.

Книгата на Пламен Димитров е от поредицата „Виното е върхът на цивилизацията”.

„Виното е върхът на цивилизацията! Тогава ще добавим, че ако произходът на това откровение се измерваше с истината, то отдавна всички вредители да бяха напъдени в подземията на реката Стикс или каквато друга подобна желаете. На този етап, обаче, около 80% от потенциала на лозата, виното и светът на виното не се използва, както не се използват и други национални природни ценности, които се употребяват или целенасочено безцелно и хаотично или липсва научен ресурс, освен от чужбина, които да ги изследва, анализира и катапултира към богатствата на света, което не е нищо друго освен осъществяване на богатството на България за българите. Иначе страната ни има голям оздравителен потенциал, защото по различни причини всичко е толкова необикновено и удивително, че Континентът не се е усетил как ни е пощадил от циклоналните и циклофреничните си смущения…”, заявява авторът.

Пламен Димитров е роден в София.Завършил е Българска филология в СУ „Св.Св. Климент Охридски”.
През 1998 г. заедно с Бойко Ламбовски основават международен фестивал „Култура на виното”. Оттогава фестивалът има 15 издания, 6 от тях в чужбина. Форумът е известен със своите изложби „История на българското вино” и „Във виното е истината-карикатури от цял свят”, както и с международната поетическа среща „Пияната метафора”, многобройните дегустации на български вина, музикалният конкурс „Тъпанът е голяма музика” и др.
От 2000 г. Пламен Димитров професионално се занимава с винопроизводство.
Повече от 10 години води в БНР първото радиопредаване у нас за вино и култура „Култура на виното”.
Съучредител е на Българска асоциация на сомелиерите и Българска асоциация на независимите винари и лозари.

„Безредици около старата бъчва. Енокулинарни етюди и старомодни разкази”  тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

PeterMayBarryAward

Непоискан роман на Питър Мей се превърна в бестселър

Писателят удари десетката с „Карантина” Когато някой писател прибере неиздадените си романи в чекмеджето, обикновено …