Начало / България / Националното турне на „Безредици около старата бъчва” продължава

Националното турне на „Безредици около старата бъчва” продължава

Продължава националното турне на „Безредици около старата бъчва. Енокулинарни етюди и старомодни разкази” на Пламен Димитров. Днес от 18 ч. книгата ще бъде представена и във Варна, в книжарницата на „Хеликон”, която се намира в Пикадили парк. Книгата беше представена досега в София, Пловдив и Варна.

Утре, 16 април, „Безредици около старата бъчва” ще има премиера в „Хеликон-Шумен” от 18 ч. В „Хеликон-Добрич” ценителите на добрата литература и вино ще се срещнат с Пламен Димитров на 18 април. Премиерата отново е от 18 ч. Турнето ще завърши в „Хеликон-Велико Търново” на 19 април.

Книгата на Пламен Димитров е от поредицата „Виното е върхът на цивилизацията”.

„Виното е върхът на цивилизацията! Тогава ще добавим, че ако произходът на това откровение се измерваше с истината, то отдавна всички вредители да бяха напъдени в подземията на реката Стикс или каквато друга подобна желаете. На този етап, обаче, около 80% от потенциала на лозата, виното и светът на виното не се използва, както не се използват и други национални природни ценности, които се употребяват или целенасочено безцелно и хаотично или липсва научен ресурс, освен от чужбина, които да ги изследва, анализира и катапултира към богатствата на света, което не е нищо друго освен осъществяване на богатството на България за българите. Иначе страната ни има голям оздравителен потенциал, защото по различни причини всичко е толкова необикновено и удивително, че Континентът не се е усетил как ни е пощадил от циклоналните и циклофреничните си смущения…”, заявява авторът.

Пламен Димитров е роден в София.Завършил е Българска филология в СУ „Св.Св. Климент Охридски”.
През 1998 г. заедно с Бойко Ламбовски основават международен фестивал „Култура на виното”. Оттогава фестивалът има 15 издания, 6 от тях в чужбина. Форумът е известен със своите изложби „История на българското вино” и „Във виното е истината-карикатури от цял свят”, както и с международната поетическа среща „Пияната метафора”, многобройните дегустации на български вина, музикалният конкурс „Тъпанът е голяма музика” и др.
От 2000 г. Пламен Димитров професионално се занимава с винопроизводство.
Повече от 10 години води в БНР първото радиопредаване у нас за вино и култура „Култура на виното”.
Съучредител е на Българска асоциация на сомелиерите и Българска асоциация на независимите винари и лозари.

„Безредици около старата бъчва. Енокулинарни етюди и старомодни разкази”  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1.SILVI 1 MONUMENT VALLEY

Силвана Грънчарова: Дишам, значи живея!

58 упражнения от една тънка книжка могат да ни променят завинаги Те са част от …