Начало / Свят / Следващият роман за Джеймс Бонд е със заглавие „Solo”

Следващият роман за Джеймс Бонд е със заглавие „Solo”

Следващият роман за Джеймс Бонд ще бъде със заглавие „Solo”, съобщи „Гардиън”. Това заяви автора на книгата Уилям Бойд на панаира на книгата в Лондон. Както е известно, преди около година Бойд беше оторизиран да продължи историята на агент 007. Творбата ще излезе на 26 септември, публикувана от „Jonathan Cape”. Действието ще се развива през 1969 г., а агент 007 ще бъде на 45-годишна възраст. 

„В моя роман конспирация принуждава Бонд да стартира своя собствена мисия, без разрешението на неговите началници. И той е напълно готов да посрещне последствията от своите действия”, заяви Бойд. Той коментира и избора на заглавие: „Заглавията са много важни за мен. „Solo” не само описва брилянтно книгата, но и е отлична кратка и запомняща се дума, която се разбира на всички езици без проблем”.

Последните две книги за 007 са „Дяволът не обича да чака“ от Себастиан Фолкс и „Карт Бланш“ от Джефри Дивър, излезли през съответно 2008 и 2011 г. През 2013 г. се навършват 60 години от публикуването на първия роман на Флеминг – „Казино Роял“.

Уилям Бойд е романист, роден през 1952 г. в Гана. Израства в родината си и в Нигерия, но още като ученик отива да учи в Шотландия, след това следва в Глазгоу, Ница и Оксфорд. Носител е на много литературни награди, включително престижните „Букър”, „Съмърсет Моъм” и „Коста”. На български са преведени 3 негови книги – „Синият следобед”, „Армадийо” и „Бразавил Бийч”.

 

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …