Начало / Свят / Следващият роман за Джеймс Бонд е със заглавие „Solo”

Следващият роман за Джеймс Бонд е със заглавие „Solo”

Следващият роман за Джеймс Бонд ще бъде със заглавие „Solo”, съобщи „Гардиън”. Това заяви автора на книгата Уилям Бойд на панаира на книгата в Лондон. Както е известно, преди около година Бойд беше оторизиран да продължи историята на агент 007. Творбата ще излезе на 26 септември, публикувана от „Jonathan Cape”. Действието ще се развива през 1969 г., а агент 007 ще бъде на 45-годишна възраст. 

„В моя роман конспирация принуждава Бонд да стартира своя собствена мисия, без разрешението на неговите началници. И той е напълно готов да посрещне последствията от своите действия”, заяви Бойд. Той коментира и избора на заглавие: „Заглавията са много важни за мен. „Solo” не само описва брилянтно книгата, но и е отлична кратка и запомняща се дума, която се разбира на всички езици без проблем”.

Последните две книги за 007 са „Дяволът не обича да чака“ от Себастиан Фолкс и „Карт Бланш“ от Джефри Дивър, излезли през съответно 2008 и 2011 г. През 2013 г. се навършват 60 години от публикуването на първия роман на Флеминг – „Казино Роял“.

Уилям Бойд е романист, роден през 1952 г. в Гана. Израства в родината си и в Нигерия, но още като ученик отива да учи в Шотландия, след това следва в Глазгоу, Ница и Оксфорд. Носител е на много литературни награди, включително престижните „Букър”, „Съмърсет Моъм” и „Коста”. На български са преведени 3 негови книги – „Синият следобед”, „Армадийо” и „Бразавил Бийч”.

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RQWIOPWTXBEKXE7QR66SEV4IHE

Поезия по телефона четат във Филаделфия

Горещата телефонна линия помага на болните от Covid-19 Обаждането е безплатно, а топъл глас отсреща …