Начало / Свят / Писателският елит на Националния фестивал на книгата в САЩ

Писателският елит на Националния фестивал на книгата в САЩ

Плеяда от известни писатели ще присъстват на Националния фестивал на книгата в САЩ, информира loc.gov. Събитието ще се проведе на 21 и 22 септември във Вашингтон, в националния парк „National Mall”. Фестивалът ще бъде отворен за широката публика.

Сред имената, които се отличават, са Маргарет Атууд, Дон ДеЛило, Халед Хосейни, Джеймс Патерсън, Брад Мелцър, Джеймс Карол Оутс, Стив Кол, Джъстин Кронин, Патрик Нес, Джамейка Кинкейд, Матю Куик и много други. Общо 100 автора ще посетят фестивала. Ще присъстват и поети и илюстратори.

Фестивалът се очаква с огромен интерес. През 2012 г. той беше посетен от около 210 000 души. Тази година се предполага, че цифрата няма да е по-малка. Това ще бъде 13-то издание на фестивала. Негови председатели ще бъдат президентът Барак Обама и съпругата му Мишел. Посетителите ще могат свободно да поговорят с любимите си писатели, да вземат автографи. Ще бъде организирана и развлекателна програма.

„Книгите оформят живота и променят историята. Ние, заедно с читателите, ще отпразнуваме уникалната роля на книгата в предаването на знание, мъдрост, култура и радост”, коментира Джеймс Билингтън от Библиотеката на Конгреса във Вашингтон.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5c7e6909e9cfd

Тимъти Снайдър: Русия е фашистка държава

Коментар на Тимъти Снайдър за „Ню Йорк Таймс“: Фашизмът никога не е бил победен като …