Начало / Свят / Американците обичат Библията, но не я четат

Американците обичат Библията, но не я четат

Американците обичат Библията, но не я четат, съобщи huffingtonpost.com. Според проучване на „American Bible Society”, повече от половината американци са на мнение, че Библията оказва прекалено малко влияние върху съвременната култура. Само един от петима обаче я чете редовно. В същото време 77% от жителите на САЩ смятат, че моралът се разпада в съвременното общество.

На американска земя Библията е в много семейни библиотеки. 88%  твърдят, че притежават копие. 80% определят книгата като „свята”. 61% им се иска да я четат по-често. Една трета от запитаните са отговорили, че това, че не се чете Библията е причината за моралната деградация на обществото.

Дъг Бърдсол, президент на „American Bible Society”, коментира:

„Виждам проблема като аналог на този за затлъстяването. Много хора осъзнават, че са с наднормено тегло, но не правят нищо, за да променят хранителните си навици. Тук е същото – разбират, че Библията учи на ценности, които ще ни помогнат да бъдем по-здрави от духовна гледна точка, но просто не я четат”.

Сред младите хора също се забелязва тенденция за намаляване на влиянието на Библията. 57% от запитаните на възраст между 18-28 години са отговорили, че четат Библията по-малко от 3 пъти на година, ако я четат въобще.

Библията на български тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Йордан Славейков: „Празнично семейство“ ще засити читатели, на които не им е по вкуса захаросаната любов

Талантливият режисьор и писател ни разказва за новата си книга Йордан Славейков вече направи силен …