Начало / България / Нов роман на Елиф Шафак излиза утре

Нов роман на Елиф Шафак излиза утре

От утре, 8 април, на българския книжен пазар излиза нов роман на турската писателка Елиф Шафак. Това е „Дворецът на бълхите”. С “Любов”, “Копелето на Истанбул”, “Чест” и “Черно мляко” Шафак стана една от най-четени и популярни в България писатели.

“Дворецът на бълхите” е третият роман на Шафак. Когато го пише тя е вече утвърдено име в родината си – печели първото си литературно отличие, наградата “Руми”, още с дебютния си роман през 1998 г. Бестселър в Турция, правата за “Дворецът на бълхите” са продадени в 10 страни, сред които Великобритания, Холандия, Франция, Италия, Полша, Хърватия. През 2005 г. е номинирана за „Independent Foreign Fiction Prize”. Литературният сайт Goodreads препоръчва романа като задължително четиво за всеки, решил да посети Турция.

Днес Шафак е най-популярната жена писателка в Турция, с дванадесет издадени книги, преведени на повече от 30 езика, и множество публикации в престижни печатни издания като “Гардиън”, “Монд” и “Ню Йорк таймс”. Омъжена и майка на две деца, писателката разделя времето си между Истанбул и Лондон. Пише на турски и английски. Родена е в Страсбург, Франция.

„Нека правим най-доброто в това, което обичаме най-много, но и осъзнаем, че няма нищо за “печелене” в края. Ако започнем да възприемаме себе си за по-важни от работата, която вършим, значи сме на грешен път. Затова и архитектурата е по-важна от архитектите. Писането е по-важно от писателите. Значение имат историите, не разказвачите”, заявява Шафак в интервю за 24chasa.bg.

Свързани заглавия
Елиф Шафак получи престижното отличие на Франция Кавалер на изкуството и литературата
Елиф Шафак: Литературата не може да бъде принизявана до категории като националност или религия
Елиф Шафак: Да разширим кръгозора на нашите сърца и умове, независимо от религията
Елиф Шафак: Вдъхновяват ме противоречивите личности като Форуг Фарохзад

Книгите на Елиф Шафак тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1.SILVI 1 MONUMENT VALLEY

Силвана Грънчарова: Дишам, значи живея!

58 упражнения от една тънка книжка могат да ни променят завинаги Те са част от …