Начало / България / Нов роман на Елиф Шафак излиза утре

Нов роман на Елиф Шафак излиза утре

От утре, 8 април, на българския книжен пазар излиза нов роман на турската писателка Елиф Шафак. Това е „Дворецът на бълхите”. С “Любов”, “Копелето на Истанбул”, “Чест” и “Черно мляко” Шафак стана една от най-четени и популярни в България писатели.

“Дворецът на бълхите” е третият роман на Шафак. Когато го пише тя е вече утвърдено име в родината си – печели първото си литературно отличие, наградата “Руми”, още с дебютния си роман през 1998 г. Бестселър в Турция, правата за “Дворецът на бълхите” са продадени в 10 страни, сред които Великобритания, Холандия, Франция, Италия, Полша, Хърватия. През 2005 г. е номинирана за „Independent Foreign Fiction Prize”. Литературният сайт Goodreads препоръчва романа като задължително четиво за всеки, решил да посети Турция.

Днес Шафак е най-популярната жена писателка в Турция, с дванадесет издадени книги, преведени на повече от 30 езика, и множество публикации в престижни печатни издания като “Гардиън”, “Монд” и “Ню Йорк таймс”. Омъжена и майка на две деца, писателката разделя времето си между Истанбул и Лондон. Пише на турски и английски. Родена е в Страсбург, Франция.

„Нека правим най-доброто в това, което обичаме най-много, но и осъзнаем, че няма нищо за “печелене” в края. Ако започнем да възприемаме себе си за по-важни от работата, която вършим, значи сме на грешен път. Затова и архитектурата е по-важна от архитектите. Писането е по-важно от писателите. Значение имат историите, не разказвачите”, заявява Шафак в интервю за 24chasa.bg.

Свързани заглавия
Елиф Шафак получи престижното отличие на Франция Кавалер на изкуството и литературата
Елиф Шафак: Литературата не може да бъде принизявана до категории като националност или религия
Елиф Шафак: Да разширим кръгозора на нашите сърца и умове, независимо от религията
Елиф Шафак: Вдъхновяват ме противоречивите личности като Форуг Фарохзад

Книгите на Елиф Шафак тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

70503794_10157083932103751_6299025549146718208_o

Йордан Славейков: „Последна стъпка“ е донкихотовско усилие към стремежа за любов

Подобна семейна история е трудно да се открие в литературата ни Новото издание на романа …