Начало / България / Рангел Вълчанов: Хем съм сам, хем няма никой!

Рангел Вълчанов: Хем съм сам, хем няма никой!

“Времето, в което живеем, много се напряга, бе, уважаеми! Бърза за някъде! За къде бързате, бе, ало?! Страх ви е да не изпуснете влака на някое друго ВРЕМЕ, или просто, комплексирани от чувството за малоценност, нищожност, се фукате и търсите алиби да се оправдаете…”, възкликва в новата си книга известният режисьор Рангел Вълчанов.

“Хем съм сам, хем няма никой!” ще бъде представена на 9 април в Дома на киното (София) от 18 ч. Премиерата на книгата ще бъде съпътствана и с прожекция на филма  “Немирната птица любов”, в който участват самият Рангел Вълчанов и Ицко Финци.

Това е третата мемоарна книга на Вълчанов (84). Той е роден е в Кривина, Софийско. Завършил е театрална режисура при проф. Боян Дановски във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ (1953). Работи в СИФ „Бояна“ от 1952 като асистент-режисьор и режисьор. Член е на Европейската филмова академия и народен артист. Широко известни са „Инспекторът и нощта“, „Вълчицата“ с оригиналността на художественното му мислене. От 1970 до 1972 г. работи в Чехословакия, където заснема „Лице под маска“ и „Шанс“. После отново в България продължава да изненадва с нестандартните си решения в „Следователят и гората“, „Лачените обувки на незнайния воин“, „За къде пътувате?“, „А сега накъде?“. През юли 2006 г. започва дългоочакваното продължение на филма „А сега накъде?“ – 20 години по-късно със заглавие „А днес накъде?“.

Книгите на Рангел Вълчанов тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …