Начало / България / Рангел Вълчанов: Хем съм сам, хем няма никой!

Рангел Вълчанов: Хем съм сам, хем няма никой!

“Времето, в което живеем, много се напряга, бе, уважаеми! Бърза за някъде! За къде бързате, бе, ало?! Страх ви е да не изпуснете влака на някое друго ВРЕМЕ, или просто, комплексирани от чувството за малоценност, нищожност, се фукате и търсите алиби да се оправдаете…”, възкликва в новата си книга известният режисьор Рангел Вълчанов.

“Хем съм сам, хем няма никой!” ще бъде представена на 9 април в Дома на киното (София) от 18 ч. Премиерата на книгата ще бъде съпътствана и с прожекция на филма  “Немирната птица любов”, в който участват самият Рангел Вълчанов и Ицко Финци.

Това е третата мемоарна книга на Вълчанов (84). Той е роден е в Кривина, Софийско. Завършил е театрална режисура при проф. Боян Дановски във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ (1953). Работи в СИФ „Бояна“ от 1952 като асистент-режисьор и режисьор. Член е на Европейската филмова академия и народен артист. Широко известни са „Инспекторът и нощта“, „Вълчицата“ с оригиналността на художественното му мислене. От 1970 до 1972 г. работи в Чехословакия, където заснема „Лице под маска“ и „Шанс“. После отново в България продължава да изненадва с нестандартните си решения в „Следователят и гората“, „Лачените обувки на незнайния воин“, „За къде пътувате?“, „А сега накъде?“. През юли 2006 г. започва дългоочакваното продължение на филма „А сега накъде?“ – 20 години по-късно със заглавие „А днес накъде?“.

Книгите на Рангел Вълчанов тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RQWIOPWTXBEKXE7QR66SEV4IHE

Поезия по телефона четат във Филаделфия

Горещата телефонна линия помага на болните от Covid-19 Обаждането е безплатно, а топъл глас отсреща …