Начало / България / Алек Попов ще се срещне с почитателите си в „Хеликон-Пловдив, Център”

Алек Попов ще се срещне с почитателите си в „Хеликон-Пловдив, Център”

Писателят Алек Попов ще се срещне с читатели и ще дава автографи върху новия си роман „Сестри Палавееви в бурята на историята” в книжарница Хеликон-Пловдив,Център (улица „Княз Александър Батенберг” № 29) на 9 април, вторник, от 17, 30 ч.

„Сестри Палавееви в бурята на историята” е първият партизански роман, написан след края на комунизма. Втората световна война е в разгара си, България се раздира от остри граждански конфликти. Две момичета от заможна софийска фамилия, близначките Кара и Яра, избягват от дома си, за да се присъединят към партизанското движение. Те попадат в отряда на Медвед, суров и властен командир, преминал през школата на съветското военно разузнаване.
Още с пристигането си красивите близначки внасят смут в сърцата на народните бойци.  Само няколко часа по-късно отрядът попада в засада. Оцелелите намират убежище в Даданския лес…

История за битки, предателства, смърт и оцеляване, изпълнена с абсурдни и трагикомични ситуации. Стремежът към промяна угасва в сянката на настъпващия тоталитаризъм. Студената война заварва близначките от двете страни на желязната завеса.

Новият роман на Алек Попов „Сестри Палавееви в бурята на историята“ работи смело с историческите митове отвъд идеологическите щампи.

Алек Попов е автор на романите „Мисия Лондон”, „Черната кутия”, на сборниците „Спътник на радикалния мислител”, „Митология на прехода”, „Ниво за напреднали”… Носител е на литературните награди „Елиас Канети” и „Хеликон”, както и на наградата „Четящият човек”. Романите и разказите му са преведени на 15 езика.

„Сестри Палавееви в бурята на историята” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …