Начало / Свят / Новият роман на Джон Льо Каре излиза на 7 май

Новият роман на Джон Льо Каре излиза на 7 май

Новият роман на Джон Льо Каре – „A Delicate Truth”, ще излезе на англоезичния книжен пазар на 7 май, информира британският „Телеграф”. Дотогава нетърпеливите ще могат да го прочетат на части в британското издание. Издателство е „Viking Adult”, а творбата е 320 страници. Тя отново ще ни пренесе в заплетения свят на шпионажа, типичен за творчеството на Каре.

Преди цели 5 десетилетия  Джон Льо Каре привлече вниманието към себе си с книгата „The Spy Who Came In from the Cold”. Последната му творба, „Our Kind of Traitor”, също получи признанието на критиците. Действието в  „A Delicate Truth” започва от 2008 г.

Антитерористична операция започва в Гибралтар. Целта на британските агенти е да заловят ключов купувач на оръжие, който снабдява терористите от арабския свят. ЦРУ също са замесени. На пръв поглед операцията завършва с успех, но впоследствие се оказва, че една човешка трагедия е покрита. Оперативните агенти отново ще трябва да избират между съвестта си и службата.

Дейвид Джон Муур Корнуел е английски автор, пишещ под псевдонима Джон льо Каре. Той е роден през 1931 г. Работил е в контраразузнаването на Великобритания. Известен е с шпионските си трилъри, от които преведени на български са „Дама, поп, асо, шпионин”, „Най-търсеният човек”, „Абсолютни приятели” и др.

Свързани заглавия
Джон льо Каре и Салман Рушди заровиха томахавката
Джон льо Каре на 80
Джон льо Каре, Адам Михник и Ариан Мнушкин с медали „Гьоте“

Книги от Джон льо Каре тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5c7e6909e9cfd

Тимъти Снайдър: Русия е фашистка държава

Коментар на Тимъти Снайдър за „Ню Йорк Таймс“: Фашизмът никога не е бил победен като …