Начало / България / „Да отслабнем без глад“ с премиера в „Хеликон-България”

„Да отслабнем без глад“ с премиера в „Хеликон-България”

„Да отслабнем без глад“ от д-р Донка Байкова ще бъде представена  на 4 април, четвъртък, от 18 ч в столичната книжарница „Хеликон-България”.

Основен акцент в книгата е затлъстяването –  един от най-сериозните медико-социални проблеми на съвременността. В развитите страни относителният дял на хората, страдащи от него, е  между 35 и 60 процента. У нас близо 30 процента от децата в средните класове са затлъстели.

„Гладът е агресия и нашият двигател с вътрешно горене зацикля. В покой имаме нужда от хранителна енергия от около 1500 калории. Това е основна обмяна. Като добавим още 500 калории за движенията на краката, поне 2000 калории са ни необходими. Ако ги няма, организмът от нищо нещо не може да направи. За да оцелее животът, той ги търси в себе си и взима от някой орган, за да спаси жизнените функции“, заяви в интервю за e-vestnik д-р Донка Байкова.

Д-р Донка Байкова е доцент по хранене и диететика. Специализирала е здравословно хранене в Германия, Унгария и Словакия. Преподава “Хранене и диететика” в курсове за следдипломна квалификация на завършили „Медицина” студенти. Заместник-председател е на Българското научно дружество по хранене и диететика.

„Да отслабнем без глад“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …