Начало / България / Прочетете пред камера любим разказ на Етгар Керет

Прочетете пред камера любим разказ на Етгар Керет

Израелският писател Етгар Керет и неговият български издател „Жанет 45” организират нестандартен конкурс . Участниците трябва запишат пред камера разказ на Керет от някоя негова книга, издадена на български. Журито е: Манол Пейков, Нева Мичева, Етгар Керет.

Ето и условията:
1. Разказът трябва да е на български и да присъства в една от трите издадени книги на Керет в България.

2. Няма ограничения в качеството и стила на заснемане. Приемат се както напълно аматьорски клипчета, заснети с мобилен телефон у дома, на улицата, в трамвая, в парка или на работното ви място (по възможност не за сметка на работното ви време), така и професионални късометражки. Приемаме както статични кадри, фиксирани върху лицето на четящия, така и всякакви опити за сюжетно или несюжетно пресъздаване на атмосферата на разказа.

3. Желателно е общата дължина на видеото да не превишава 6 минути.

4. Всеки може да участва с не повече от един разказ (сиреч – с един клип).

Излъчване на победителите:
Осемте най-добри ще бъдат определени чрез гласуване посредством платформата на сайта ulympix.com.

Жури от „Жанет 45” (Манол Пейков, Нева Мичева, Етгар Керет) ще излъчи петте най-добри филмчета. Авторите им ще получат пълен комплект от издадените до момента книги в поредица „Краки разкази завинаги“.

Авторите на двата най-добри клипа, освен че ще получат обещаните по-горте книги, ще бъдат поканени на вечеря с Етгар Керет по време на следващото му посещение в България (есента на 2013-а).

Авторът на най-добрия клип, освен двете по-горни награди, ще бъде удостоен със следната необикновена чест: на негово име ще бъде кръстен герой в бъдещ разказ на Етгар Керет.

Книгите на Етгар Керет тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

234121_b

Деян Енев: „Един документ за миналото ни със силата на бомба“

„В Македония под игото. Поменик на мъчениците“ е автентичната история на едно македонско село, оставено …