Начало / Свят / Издателство създаде награда на името на Хорейшо Нелсън

Издателство създаде награда на името на Хорейшо Нелсън

Издателството „Black Balloon Publishing” създаде награда на името на великия британски пълководец Хорейшо Нелсън, съобщи mediabistro.com. Конкурсът е отворен за писатели, които имат написан ръкопис, но все още нямат договор за публикуването му. Те могат да го изпратят на „Black Balloon Publishing” след 1 април. Победителят ще получи премия от 5 000 паунда и договор за издаването на книгата.

Изпратеният ръкопис трябва да е на английски език. От издателската къща твърдят, че отличието е в чест на творците, които въпреки несгодите, не се отказват и чакат своя момент, подобно на адмирал Нелсън, който е печелил битки и от най-безнадеждни ситуации.

Хорейшо Нелсън, превеждан и като Хорацио Нелсън, е британски адмирал, роден през 1758 г. Известен е най-вече с победата си при Битката при Трафлагар през 1805 г., в която губи живота си. Победата на британците над французите обаче ги утвърждава като първа морска сила по онова време. Нелсън е бил много способен пълководец, който е успявал винаги да накара хората си да го ценят и да дават най-доброто от себе си в битка. Бил е масон.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …