Начало / Свят / Новата книга на Патрик Нес ще бъде в книжарниците тази седмица

Новата книга на Патрик Нес ще бъде в книжарниците тази седмица

Новата книга на Патрик Нес ще бъде в книжарниците в Обединеното кралство тази седмица, информира британският „Телеграф”. „The Crane Wife” ще излезе на 28 март. Тя ще бъде издадена от „Canongate Books” и е 320 страници. Произведението ще е посветено на силата на любовта и подобно на всички книги на Нес ще има магически елемент.

Творбата разказва как една нощ, възпитаният и сериозен човек, Джордж Дънкан, се събужда от шум в неговата градина. Когато той поглежда да види какво става, огромен бял жерав лежи на земята, ранен от стрела в крилото. Дънкан помага и лекува голямата птица. В момента, в който тя отлетява, животът му се трансформира. Още на следващия ден той се запознава с енигматична жена, която му показва един съвсем нов свят.

Патрик Нес е британски писател, роден в САЩ през 1971 г. Има двойно гражданство. Той е един от най-награждаваните млади писатели. Два пъти е получавал медал „Карнеги”, носител е и на други награди. На български са преведени трилогиите му „Живият хаос” и „Чудовищата на войната”, както и детския хит „Часът на чудовището”.

Книгите на Патрик Нес тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …