Начало / България / „Сибирски уроци за живота, любовта и смъртта“ с премиера и в Пловдив (обновена)

„Сибирски уроци за живота, любовта и смъртта“ с премиера и в Пловдив (обновена)

„Сибирски уроци за живота, любовта и смъртта“  – книгата на Ханс Висема, ще бъде представена на 22 март, петък, от 18 ч в книжарница „Хеликон-Пловдив, Център”.

Идеята за  „Сибирски уроци за живота, любовта и смъртта“  се ражда по време на пътуването на живеещия в България холандски автор с Транссибирския експрес между Новосибирск и Красноярск. Главният герой също решава да поеме с влак по знаменитата железница от Москва до Владивосток, като спира в осемнадесет градове, за да отговаря на въпроси, интересуващи местното паство. Уроците на игумена изразяват неговите хуманистични и неортодоксални възгледи, подбуждащи слушателите му към лично просветление и поставят мъдрия духовник в традицията на гностиците, катарите и малко известното движение на менонитите.

Ханс Висема, роден през 1942 г., е холандски консултант по мениджмънт, личен наставник и професор емеритус по технологичен мениджмънт и предприемачество. През целия си професионален живот е бил ментор на мениджъри, студенти и много други хора, които среща по пътя си – понякога във връзка с работата им, понякога по повод личните им проблеми. Това му дава възможност да надникне в човешката природа и да достигне до прозренията, които стоят в основата на тази книга. В стремежа си да живее съзнателно, авторът още от детството си води записки за собственото си развитие, които също играят важна роля за написването на книгата.

Ханс Висема е автор на 16 книги, посветени на мениджмънта и организационните проблеми, технологията и предприемачеството, бъдещето на университета. Голяма част от тях са претърпели множество издания и са преведени на няколко езика.

Свързани заглавия
Ханс Висема, автор на „Сибирски уроци“: Дано младите създадат политическо движение, което се стреми към честно правителство

„Сибирски уроци за живота, любовта и смъртта“   тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20220531090536-62961a21d287403399e5d5a3jpeg

Новата книга на Джон Гришам – от класацията на „Ню Йорк Таймс“ вече и на български

Художествена литература 1. „Спаринг партньори“ от Джон Гришам (нова в класацията) 2. „Никога повече“ от …