Начало / България / Библиотеката в Русе с шанс да спечели 100 хил. долара. Гласувайте!

Библиотеката в Русе с шанс да спечели 100 хил. долара. Гласувайте!

Фондация „Рокфелер“ покани глобалното общество да номинира организации, чиято работа подобрява съдбата на бедните и уязвими хора по света. Три от номинираните ще получат наградата „Иноватори на следващия век“. Победителите ще бъдат избрани чрез онлайн гласуване на следния адрес http://centennial.rockefellerfoundation.org/page/s/voting-info. Гласуването ще започне на 18-ти март. Наградените получават възможност да кандидатстват за безвъзмездно финансиране до $100 000 USD.

Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ – Русе е сред  номинираните и е одобрена на първия етап от конкурс за разработване и предоставяне на нови услуги за гражданите на Русе и региона.

Институцията е получила подкрепа за следните иновативни дейности:
–    предоставяне на безплатни обучения за изграждане умения за работа с компютър и повишаване на  информационната грамотност, увереност при търсене и кандидатстване за работа през интернет, умения за общуване по време на интервю с работодател. Дейностите са реализирани  по проект ЗНАМ, финансиран от EIFL-PLIP.
–    извършване на обучения на възрастни хора и инвалиди да преодолеят страха от работа с компютър и интернет и да се присъединят към глобалното информационно общество. Инициативата е реализирана  по проект МОГА.

Фондация „Рокфелер“ подкрепя дейности, които разширяват възможностите и засилват устойчивостта на социални, икономически, здравни и екологични предизвикателства, утвърждавайки своята благотворителна мисия от 1913 г. за насърчаване на благосъстоянието на човечеството. Фондацията извършва своята дейност в цял свят. Основните ценности на фондацията са: лидерство, равенство, ефективност, иновации, почтеност.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …

Един коментар

  1. Ще подкрепим кандидатурата и дано спечели. Русе го заслужава.
    …. на горепосочената страница пише, че гласуването ще бъде отворено на 1 Май. Моля известете тогава тук и във Фейсбук. Вярвам, че много хора ще се отзоват.