Начало / Любопитно / „Да се възползвам всякак от теб“ от Сара Ратаро (анотация)

„Да се възползвам всякак от теб“ от Сара Ратаро (анотация)

Романът на Сара Ратаро „Да се възползвам всякак от теб“, предизвиква сензация в Италия, като стартира с 20 000 продадени бройки за една седмица почти без реклама. Това е книга, която се чете на един дъх. Откровена женска изповед за живота, изневярата и безвъзвратно изгубеното време. Романът на Сара Ратаро разчупва стандартите и ни предлага различен поглед за любовта и отношенията между мъжете и жените, като ни оставя в размисъл за живота, който водим и изборите, пред които сме изправени. В „Да се възползвам всякак от теб“ Сара Ратаро се отъждествява със своята героиня, жена, която опитва да преосмисли живота си, без да може да признае грешките си пред своя съпруг.

Романът започва когато Виола, доста небрежна и разсеяна майка и съпруга, получава тревожно телефонно обаждане от съпруга си Карло. Трябва да отиде в болницата по най-бързия начин. В този така драматичен момент обаче Виола се намира в чуждо легло. Облича се набързо, опитва се да се свърже отново с Карло, за да разбере какво се е случило и къде точно да отиде. И така, с първите слънчеви лъчи за деня и по пустите улици на града тя пристига там, където е трябвало да бъде часове по-рано – до болничното легло на дъщеря си. И Виола започва да разказва, без дори да си поеме дъх, за един живот, изпълнен с лъжи, страст, изневери, любов, чувство за вина и съжаление. Изключително интересно авторката представя как под въздействието на шокова ситуация се променя разбирането за нещата: „Неща се губят. Ключове, документи, часовник, игра на покер, съдебен спор. Но можеш ли да си позволиш да си загубиш времето или, дори, главата. Различно е губенето…“. Така Виола е принудена да израстне и да умре в един миг. В тази нощ, пред леглото на дъщеря си, която е в критично състояние, тя ще плати сметката за всички лъжи, изневери, леки забежки, вечерни и нощни забавления.

Сара Ратаро от младото поколение италиански писатели. Тя  е на 37 години. „Да се възползвам всякак от теб“ е втората ѝ творба, която издателство „Ентусиаст“ публикува за първи път в България.  През май тази година в Италия предстои да излезе следващата книга на авторката „Не отлитай надалече“.

„Да се възползвам всякак от теб“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …