Начало / Свят / Ливърпул ще бъде център на „Световната нощ на книгата” през 2013 г.

Ливърпул ще бъде център на „Световната нощ на книгата” през 2013 г.

Ливърпул ще приеме централното събитие, свързано с тазгодишното издание на „Световната нощ на книгата”, информира thebookseller.com. Досега основното събитие беше в Лондон. Така „Световната нощ на книгата”  ще бъде съвместна продукция на ръководителите на проекта, „Би Би Си” и общината в града. На 23 април, когато ще се състои събитието, ще присъстват автори като Филипа Грегъри, Патрик Нес, Джаки Кей и местния Франк Котрел Бойс.

Водеща ще бъде Сузана Рийд от „Би Би Си”. Билетите са безплатни, като се разпространяват от вчера. Събитието ще се проведе в залата „St George’s Hall”, до новата централна обществена библиотека в Ливърпул. Специални вечери, свързани със „Световната нощ на книгата” ще има още на лондонския площад „Southbank Centre”, както и в Бристол, Кент, Единбург, Ковънтри и Кеймбридж.

Само в Обединеното кралство се очаква читатели да си разменят и раздадат 400 000 копия от 20-те избрани книги, а още 100 000 да бъдат дарени в домове за бездомни, болници, затвори и приюти. „Световната нощ на книгата” ще маркира и началото на нов литературен фестивал в Ливърпул. Той ще продължи до 19 май, като с него ще бъдат свързани 350 литературни събития.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …