Начало / Свят / Документален филм за Филип Рот излиза този месец

Документален филм за Филип Рот излиза този месец

Документален филм за Филип Рот излиза този месец, информира newser.com. „Philip Roth: Unmasked” ще бъде излъчен по американската телевизионна мрежа „PBS” на 29 март. Продукцията ще включва интервюта с него, негови приятели и колеги.

Документалният филм ще покаже пътя на Рот от неговото детство в Нюарк, Ню Джърси, през написването на скандални романи като „Гърдата” и „Американски пасторал” до обявяването му за най-великия жив американски писател. В изказване, включено във филма, Рот заявява, че няма намерение да спира да пише. Обикновено той публикува по една книга всяка година.

„Продължавам, никога не спирам. Най-зле се чувствам, когато не пиша. Често съм нещастен, депресиран, нетърпелив”. „Nemesis” излезе в края на 2010 г., а през 2011 г. нямаше книга от Рот. През есента на миналата година той обяви, че спира да пише. „Някой трябваше да ми каже по-рано, че това ще се случи”, шегува се автора, който ще навърши 80 години на 19 март.

Филмът ще разкрие и детайли от личния му живот. Сред тях неговите преживявания по време на тийнейджърските му години, краткия брак с актрисата Клеър Блум, приятелството с Мия Фароу, която често му помага при писането на книги. Рот разказва и за героите от неговото детство – Джеймс Джойс и Сол Белоу.

Свързани заглавия
Филип Рот – най-великият жив американски писател
Филип Рот към млад писател: Не си го причинявай
Филип Рот се „пенсионира”
Как известни писатели отговарят на критиките срещу тях

Книги от Филип Рот тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

403706160_721536976687762_289316711754404712_n

Дом, пълен с красиви класики, е благословия

Избираме няколко за топла и романтична Коледа Библиотеката вкъщи се пълни неусетно, изведнъж започваме да …