Начало / България / Авторът на „Островът на мъглите“ и „Английска България или Швейцария на Балканите” стана екоминистър

Авторът на „Островът на мъглите“ и „Английска България или Швейцария на Балканите” стана екоминистър

Филологът Юлиан Попов поема едно от най-забатачените в усвояването на европейски пари министерство – на околната среда, съобщи „Сега”. Попов е роден през 1959 г. в София. Завършил е българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Попов става първият изпълнителен директор на първия частен университет у нас – Нов български университет. Преди това е заемал длъжностите директор на музея „Ангел Каралийчев“ и редактор в сп. „Факел“. От 1994 г. работи като консултант по институционалното развитие, политики на околната среда, климата и образованието.

През 2006 г. става председател на управителния съвет на Българското училище за политика „Димитър Паница“. Председател е на едноименната фондация на писателката Елизабет Костова, която живее в САЩ. Заедно с това е и член на настоятелствата на Нов български университет и на Американския университет. Член е на Консултативния съвет на Инициативата за инвестиции в чиста енергия към програмата на Кеймбридж за устойчиво лидерство и на Стратегическия съвет на Тунизийското училище за политика, създаден през 2012 г. Автор е на „Островът на мъглите“  и „Английска България или Швейцария на Балканите”.

В последната си книга Попов отговаря на въпросите:
– Защо партиите печелят и губят избори?
– Има ли България нещо общо с Русия?
– Как гледат на българите по света?
– Само пари ли не стигат на България да си оправи живота?
– Трябва ли ни президентска република и каква е работата на президента?

Книгите на Юлиан Попов тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …