Начало / Свят / „Би Би Си” адаптира „Вакантен пост”

„Би Би Си” адаптира „Вакантен пост”

Телевизионната компания „Би Би Си” започна работа върху адаптацията на последния роман на Дж. К. Роулинг „Вакантен пост”, съобщи британският „Индипендънт”. Това стана ясно на провеждащия се в Бат, Великобритания, литературен фестивал. Роулинг присъства на събитието, като говори за своята книга. Естествено, не бяха подминати и въпросите за Хари Потър. Писателката беше посрещната с бурни овации от 1 600 присъстващи.

Тя коментира „Вакантен пост”:

„Изгарях от желание да напиша тази книга. Нейната основна тема е съзряването. Използвах собствения си опит, както и това, което съм видяла, докато работех като учител. Това е много „чуплив” момент от живота на младите хора. Възможността да тръгнат в грешна посока е много голяма”.

Роулинг беше запитана дали е възможно да напише предистория на поредицата за Хари Потър. Например, как е създадено училището за магия и вълшебство „Хогуортс”. Тя обаче заяви, че няма планове да се захваща с подобно нещо. „Човек никога не трябва да казва никога, но нямам подобно намерение. По принцип, предисториите нямат особен успех”.

„Вакантен пост” тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …