Начало / Свят / Писателка и художничка направиха комикс за Никола Тесла

Писателка и художничка направиха комикс за Никола Тесла

Писателката Абигейл Самаум и художничката Елизабет Хайдъл обединиха усилия за създаването на комикс за сръбско-американския учен Никола Тесла, пише mediabistro.com. Те са публикували част от проекта си в „Kickstarter” с цел събирането на средства за публикуването на графичния роман „Mind Afire: The Visions of Nikola Tesla”. Самаум и Хайдъл се нуждаят от 7 450 долара.

„Kickstarter” е платформа за финансиране на творчески проекти. Хората не дават пари, а подкрепят даден проект. Това се случва чрез положителен коментар, направен нов продукт или вечеря с автора например.

Ето какво казват създателките на комикса:

 „Нашият проект възникна от общата ни възхита към този странен и брилянтен човек. Невероятните събития от живота на Никола Тесла заслужават графично изобразяване, затова работихме върху написването и илюстрирането на нашата биография. Ще бъде публикувана с формата на книга от 64 страници, както и в електронен формат”.

Никола Тесла е сръбско-американски изобретател и физик, роден 1856 г. Допринася изключително много в сферата на електроснабдяването, електромагнитните вълни, променливия ток и електричеството като цяло. Открива електромагнитните вълни и техните свойства преди Хайнрих Херц и независимо от него. Получава значителни суми за откритията си, но ги изхарчва за експерименти. Умира забравен и беден през 1943 г. Интересът към неговия труд е възобновен чак през 90-те години на ХХ век.

Книги за Никола Тесла тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …