Начало / Свят / Филмът „Оз: Великият и могъщият” предизвика поредица от книги по класическия роман

Филмът „Оз: Великият и могъщият” предизвика поредица от книги по класическия роман

Филмът „Оз: Великият и могъщият”, базиран на класическото произведение „Вълшебникът от Оз” от Лиман Франк Баум, предизвика поредица от книги по темата, съобщи „USA тoday”. Прожекцията дебютира в кината днес и ще бъде излъчена и в България.

Издателството „Disney Press” ще публикува ново издание на книгата от 1900 г., но с предговор от Джеймс Франко, който играе във филма.

„Магьосникът е шоумен, а такъв трябва да бъда и аз, като актьор. Двамата имаме еднаква съдба – пътуваме през странни светове. Той е в странния свят на Оз, а аз – в странния свят на „Холивуд”, коментира Франко.

„Disney Press” публикува и серия пояснителни и допълващи произведения към историята на Оз. Това са „Oz The Great and Powerful Movie Storybook” и „World of Reading: The Land of Oz and The Art of Oz The Great and Powerful”, написани от изпълнителния продуцент Грант Къртис.

„Harper Design” също публикува ново издание на оригинала. То е илюстрирано от известния художник и дизайнер Майкъл Сийбън, който работи с редица известни компании, сред които и „Адидас”.

Лиман Франк Баум е американски писател, роден 1856 г. Най-известен е с произведението си от 1900 г., „Вълшебникът от Оз”, което разказва за малко момиче, на име Дороти, което се опитва да стигне до родния Канзас, като минава през редица приключения. Книгата е преведена на български. Други произведения от Баум, достъпни в родните книжарници, са „Озма от Оз”, „Отвличането на Дядо Коледа” и „Животът и приключенията на Дядо Коледа”. Умира 1919 г.

Книги от Лиман Франк Баум тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …