Начало / Свят / Филмът „Оз: Великият и могъщият” предизвика поредица от книги по класическия роман

Филмът „Оз: Великият и могъщият” предизвика поредица от книги по класическия роман

Филмът „Оз: Великият и могъщият”, базиран на класическото произведение „Вълшебникът от Оз” от Лиман Франк Баум, предизвика поредица от книги по темата, съобщи „USA тoday”. Прожекцията дебютира в кината днес и ще бъде излъчена и в България.

Издателството „Disney Press” ще публикува ново издание на книгата от 1900 г., но с предговор от Джеймс Франко, който играе във филма.

„Магьосникът е шоумен, а такъв трябва да бъда и аз, като актьор. Двамата имаме еднаква съдба – пътуваме през странни светове. Той е в странния свят на Оз, а аз – в странния свят на „Холивуд”, коментира Франко.

„Disney Press” публикува и серия пояснителни и допълващи произведения към историята на Оз. Това са „Oz The Great and Powerful Movie Storybook” и „World of Reading: The Land of Oz and The Art of Oz The Great and Powerful”, написани от изпълнителния продуцент Грант Къртис.

„Harper Design” също публикува ново издание на оригинала. То е илюстрирано от известния художник и дизайнер Майкъл Сийбън, който работи с редица известни компании, сред които и „Адидас”.

Лиман Франк Баум е американски писател, роден 1856 г. Най-известен е с произведението си от 1900 г., „Вълшебникът от Оз”, което разказва за малко момиче, на име Дороти, което се опитва да стигне до родния Канзас, като минава през редица приключения. Книгата е преведена на български. Други произведения от Баум, достъпни в родните книжарници, са „Озма от Оз”, „Отвличането на Дядо Коледа” и „Животът и приключенията на Дядо Коледа”. Умира 1919 г.

Книги от Лиман Франк Баум тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …