Начало / България / Премиера на „Две поколения” на Боян Бенев в София

Премиера на „Две поколения” на Боян Бенев в София

Днес, 5 март,  в столичния клуб „+това” от 19 ч ще се състои премиерата на „Две поколения” на Боян Бенев. „Тя е толкова важна с това, което казва, колкото с онова, което премълчава; с това, което знае, колкото с онова, което не знае или отказва да знае”, споделя литературният критик Миглена Николчина за книгата на Бенев.

В нея авторът се опитва да отговори са следните въпроси: Защо Българите се срамуват от собствената си държава? Къде е бъдещата сила на българската икономика? Ще се върнат ли в родината си някой ден българите, живеещи в чужбина и до какво ще доведе това? Колко време ще мине преди да дочакаме хубаво бъдеще за страната ни?

Бенев е роден в България, но напуска страната с родителите си едва шестгодишен и отраства във Великобритания. Там завършва икономика в лондонския” Юнивърсити колидж”, регистрира първата си компания на 16 и е избран (на 23) за най-добър млад предприемач в Обединеното кралство в престижната анкета на списание „Start Your Business”. Паспортът, акцентът и биографията му го определят много повече като британец, отколкото като българин. От 2009-а насам работи като консултант на големи български компании в областта на маркетинга, продажбите, медиите и информационните технологии.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …