Начало / България / Премиера на „Две поколения” на Боян Бенев в София

Премиера на „Две поколения” на Боян Бенев в София

Днес, 5 март,  в столичния клуб „+това” от 19 ч ще се състои премиерата на „Две поколения” на Боян Бенев. „Тя е толкова важна с това, което казва, колкото с онова, което премълчава; с това, което знае, колкото с онова, което не знае или отказва да знае”, споделя литературният критик Миглена Николчина за книгата на Бенев.

В нея авторът се опитва да отговори са следните въпроси: Защо Българите се срамуват от собствената си държава? Къде е бъдещата сила на българската икономика? Ще се върнат ли в родината си някой ден българите, живеещи в чужбина и до какво ще доведе това? Колко време ще мине преди да дочакаме хубаво бъдеще за страната ни?

Бенев е роден в България, но напуска страната с родителите си едва шестгодишен и отраства във Великобритания. Там завършва икономика в лондонския” Юнивърсити колидж”, регистрира първата си компания на 16 и е избран (на 23) за най-добър млад предприемач в Обединеното кралство в престижната анкета на списание „Start Your Business”. Паспортът, акцентът и биографията му го определят много повече като британец, отколкото като българин. От 2009-а насам работи като консултант на големи български компании в областта на маркетинга, продажбите, медиите и информационните технологии.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1613003450_06032020ProtestsDay5007_gs_t1070_h773cbc076c9a5e6dc0fd4e91596e6d14de89e9a0

Библиотека уволни служител, защото горял книги на Тръмп

Библиотекарят се оправдал с ръководството Историята е от американския град Чатануга в Тенеси, САЩ. Камерън …