На фокус
Начало / Свят / Ема Уотсън и Даниъл Радклиф ще играят в адаптации на литературни класики

Ема Уотсън и Даниъл Радклиф ще играят в адаптации на литературни класики

Ема Уотсън и Даниъл Радклиф, известни с участието си във филмите за Хари Потър по книгите от Дж. К. Роулинг, ще играят в адаптации на литературни класики, съобщи „Гардиън”. Уотсън ще играе в „Пепеляшка”, а Радклиф – в екранизацията на готическата творба на Мери Шели „Франкенщайн”.

Противно на очакванията, двамата не се изстреляха към върховете на „Холивуд” след края на адаптациите на романите за Хари Потър. Сега обаче имат шанс отново да участват в големи проекти. „Пепеляшка” е продукция на „Дисни” и ще бъде режисирана от известния актьор и режисьор Кенет Брана. Уотсън ще играе главната роля. Нещо повече – носят се слухове, че тя може да участва и в предстояща екранизация на „Красавицата и Звяра”.

Радклиф ще бъде Игор във „Франкенщайн”. Филмът ще бъде нова версия на произведението на Шели, дело на шотландския режисьор Пол МакГуигън. Историята ще бъде пречупена през призмата на научната фантастика. Любопитно е да се спомене, че персонажът на Радклиф отсъства в книгата на Шели, но ще има централна роля във филма.

„Франкенщайн“ тук

Поредицата за Хари Потър тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (20 март – 26 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Войната на буквите от Людмила …

2 Коментари

  1. След като говорите за Ема Уотсън, защо публикувате снимка на Ема Томпсън?

  2. . Извинявам се. Просто сгреших.И на слънцето има петна.