Начало / Свят / Бивш войник спечели „Hemingway Foundation/PEN Award”

Бивш войник спечели „Hemingway Foundation/PEN Award”

Кевин Пауърс, ветеран от войната в Ирак, спечели наградата „Hemingway Foundation/PEN Award”, съобщи „USA тoday”. Той беше отличен за своя роман „The Yellow Birds”, който разказва за двама приятели от малък град, изпратени да служат в Ирак. Призът, даван от фондацията на името на Ърнест Хемингуей, е за дебютен роман и осигурява парична премия от 8 000 долара.

Пауърс твърди, че целта на книгата му е да покаже на читателите каква е истинската обстановка по време на война. Той допълва, че книгата му има биографични елементи. На въпрос дали книгата му е антивоенна, той отговаря: „Не искам да правя едва ли не политическо изявление, но мисля, че всяка книга, чиято тема е войната, е антивоенна”.

Кевин Пауърс, 32 годишен, е постъпил в армията на САЩ на 17-годишна възраст. Бил е картечар в Ирак през 2004 и 2005 г. След връщането си от там завършва образованието си в университетите „Virginia Commonwealth University” и „University of Texas”. Той планира да продължи да пише, като предстои да публикува колекция поеми. Сега живее във Флоренция със своята съпруга, която учи за моден дизайнер.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …