Начало / България / Излезе второто издание на „Варненското софиянче от Шумен: Житие и страдание грешного Тодора”

Излезе второто издание на „Варненското софиянче от Шумен: Житие и страдание грешного Тодора”

„Варненското софиянче от Шумен: Житие и страдание грешного Тодора” – второто издание на автобиографичната книга на големия актьор Тодор Колев (1939-2013), е вече на книжния пазар. Мемоарите му излязоха за първи път през 1999 г.

„В деня на смъртта му се смях до сълзи от неговия Пурко в „Господин за един ден”. Този филм бе избрала БНТ, за да почете Артиста. Колкото и мъчно и тягостно да ми беше, осъзнах, че понякога изкуството е по-силно от житейските несгоди, че истинският талант надживява и  живота, и смъртта“, споделя Гергана Михайлова – съавтор на книгата

„Няма българин, който да не познава Тодор Колев – от сцената, от телевизионния и филмовия екран или концертния подиум. Неговата автобиография е една задъхана изповед за необикновен и изумително интересен житейски път. Книгата е заредена с необичайни случки и събития, със съкровени признания, любовни истории и залпове от смях. Пределно откровен, той не кокетира с читателите си, не се старае да им се хареса, а ги прави зрители и съучастници в голямото приключение на своя живот”, се казва в анотацията на „Варненското софиянче от Шумен: Житие и страдание грешного Тодора” на издателство „Слънце”.

Свързани заглавия
Напусна ни Тодор Колев

„Варненското софиянче от Шумен: Житие и страдание грешного Тодора” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230517-WA0006

1 юни в детска стая „Хеликон“

И да не ни се вярва, юни месец дойде, по-точно втурна се презглава, както само децата …