Начало / България / Литературен конкурс в памет на писателя Валентин Найденов

Литературен конкурс в памет на писателя Валентин Найденов

Фондация „Форум за изкуства и таланти – ФИТ” обявява Национален литературен конкурс за поезия и кратък разказ на името на писателя Валентин Найденов, съобщи new.sliven.net.

Конкурсът е израз на признателност към творчеството и паметта на писателя Валентин Найденов. Космополитният му дух не спираше да изненадва със своите оригинални творчески търсения. Носител на редица национални и международни литературни награди, той остави ярка диря в съвременната българска и световна литература. За него писателят Марко Бадзато казва: “Бих искал да спомена три личности, трима поети, които вече са поканени на един по-голям и вечен събор. Трима писатели, които със своите особености, но най-вече с възвишената си и незабравима човечност оставиха следи в душата ми – американеца Уйлям Меридит, българина д-р Валентин Найденов и академик Никола Клюсев.”

Конкурсът е явен, на свободна тема за автори над 16 години. Приемат се произведения в две категории: „Кратък разказ” и „Поезия”. Всеки автор може да участва с не повече от 3 непубликувани стихотворения или 2 разказа с обем до 3 страници във формат Word шрифт Times New Roman, размер 12. Конкурсните творби следва да се изпращат като прикачен файл на e-mail: fit_forum@abv.bg в срок до 20.04.2013 г.
В отделен файл авторите трябва да посочат трите си имена, e-mail и телефон за връзка.

На 17 май комисия с председател Надя Попова – главен редактор на в-к „Словото днес” и член на СБП ще връчи следните награди:

–    Голямата награда на името на писателя Валентин Найденов – 200 лв., живописна творба и грамота;
–    Първа награда – 150 лв. и грамота;
–    Втора награда – 100 лв. и грамота;
–     Трета награда – 50 лв. и грамота;
–    Награда за млад автор до 18 години. – 50 лв. и грамота;

Носителите на награди не могат да участват в следващите издания на конкурса, или могат да участват, но с нови, непубликувани произведения до момента на обявяване на конкурса за всяко следващо издание.

Изключителните права за този конкурс принадлежат на фондация „Форум за изкуства и таланти – ФИТ”.

Валентин Найденов (1949-2008) е писател, писал и фантастични произведения. Роден e в София. Завършва медицина, работи 33 години като хуманен лекар. Член на Съюза на българските писатели.

Фото: literaturensviat.com

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …