Начало / България / „Светът през моите очи“ е темата на литературен конкурс в Плевен

„Светът през моите очи“ е темата на литературен конкурс в Плевен

СОУ „Иван Вазов“ – гр. Плевен и сдружение „Дружество на писателите“ –  Плевен обявяват общоградски литературен конкурс „Светът през моите очи“. Конкурсът е посветен на патронния празник на училището и „Деня на славянската писменост и култура“, съобщи dariknews.bg.

Според регламента, право на участие имат ученици от 1 до 12 клас. Всеки участник може да представи до 3 творби, които да не са участвали в други конкурси и да не са публикувани до обявяване на резултатите от конкурса. Конкурсните творби трябва да са в обем до 3 печатни страници (формат А 4) и да се представят в 3 екземпляра на адрес: гр. Плевен, ул. „Иван Вазов“ № 46, за литературния конкурс „Светът през моите очи“.
Необходимо е да се посочат трите имена на автора, клас, училище и телефон за връзка. Творбите трябва да се представят до 19 април 2013 г. Класирането ще се извърши в 3 възрастови групи:

– 1-4 клас – стихотворение, разказ;
– 5-7 клас – стихотворение, разказ;
– 8-12 клас – стихотворение, разказ, есе.

Творбите ще бъдат оценени от жури и класирани до 30 април 2013 г. Класираните творби ще бъдат отличени с награди във всяка възрастова група на празника на СОУ „Иван Вазов“.

Наградените творби ще бъдат публикувани в училищния вестник на СОУ „Иван Вазов“ „В@з Буки Веди“ и в сайта на училището.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

798117_970416

Библиотеката с най-красиво стълбище е в Айова

Пищната сграда подчертава красотата на столицата Де Мойн Първият библиотекар в американския щат е назначен …