Начало / Свят / Фирма правила от книги бестселъри срещу съответната цена

Фирма правила от книги бестселъри срещу съответната цена

Американска фирма давала възможност да направи от дадена книга бестселър, срещу съответната цена, съобщи британският „Индипендънт”. Разследване, проведено в САЩ, разкрило, че подобна услуга се предлага от компанията „ResultSource”. Срещу 46 000 паунда, книгата ви може да се изкачи в челните позиции на листата на „Уолстрийт джърнъл”. Ако искате творбата ви да води в престижната бестселър листа на „Ню Йорк таймс”, това ще ви струва 140 000 паунда, плюс хонорар от 13 000.

Така фирмата щяла да помогне да „утвърди автора като марка и лидер в своята ниша”. Очевидният начин това да се случи е компанията да купи голям брой копия от вашата книга, само че популярните бестселър класации са назначили хора, които да следят за такива съмнителни покупки. „ResultSource” обаче правили няколко партиди от поръчки, като работи и с различни сайтове, за да избегнат съмненията.

„ResultSource” по принцип се занимава с маркетинг на книги и писатели. От там твърдят, че са помогнали главно на автори на книги в сферата на бизнес уменията и творбите за самопомощ.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …