Начало / Класации / 10-те най-сексапилни книги

10-те най-сексапилни книги

 Вчера се навърши 110-годишнина от рождението на писателката Анаис Нин. Тя е майката на еротичната литература – жанр, особено актуален в последно време. В нейна чест, порталът flavorwire.com припомня 10 от най-значимите еротични произведения.

1. „Делтата на Венера” от Анаис Нин. Нин е една от първите, които публикуват еротика. Творбата й покрива всички табута. Освен това е написана с висок литературен стил и много чувство.

2. „Тропик на Рака от Хенри Милър. Тази книга е забранена в Америка за 27 години, след публикуването си през 1934 г. Макар изказът да не е толкова скандален по съвременните стандарти, както когато излиза, произведението несъмнено е класика.

3. „Vox” от Никълсън Бейкър. Роман, свързан с телефонния секс. Творбата е най-известна с факта, че Моника Люински е подарила копие на Бил Клинтън.

4. „Twenty Love Poems and a Song of Despair” от Пабло Неруда. Колекцията излиза, когато легендарния поет е едва 19-годишен. „Искам да направя с теб това, което пролетта прави с черешовите дървета”, пише той.

5. „The Swimming-Pool Library” от Алън Холингхърст. Мрачно произведение. Холингхърст засяга проблема със СПИН от края на 80-те години, преди още вирусът да бъде фиксиран от лекарите.

6. „Bad Behavior” от Мери Гейтскил. Разказите на авторката задават въпроси с нееднозначни отговори. На базата на това произведение е филма „Секретарката”.

7. „Любовникът на лейди Чатърли” от Д. Х. Лорънс. Класика в жанра. Много провокативна за времето си. Излиза през 1928 г.

8. „Endless Love” от Скот Спенсър. За всеки, който знае, че никога няма да се чувства страстта по начина, по който я е чувствал, когато е бил тийнейджър.

9. „Story of O” от Полин Рейдж. Тази книга много по-рано от „Петдесет нюанса сиво” включва садо-мазохизма в литературата. „Ню Йорк таймс” сравнява изказа на Рейдж с този на Маркиз дьо Сад.

10. „Опасни връзки” от Шодерло дьо Лакло. Французите знаят, че няма нищо по-секси от контрола. Освен липсата на такъв.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

файл за изтегляне

Четворката на юни

С настъпващото лято и емоциите постепенно се нажежават Как например германка, расла в Бавария, може …