Начало / Свят / Хилари Мантел определи принцеса Кейт като „скучна” и „пластмасова”

Хилари Мантел определи принцеса Кейт като „скучна” и „пластмасова”

Една от най-награждаваните в последно време писателки – Хилари Мантел, разкритикува остро британската принцеса Кейт Мидълтън, съобщи „Индипендънт”. Тя я нарече „скучна”, „пластмасова” и „кукла на конци”. Тези изказвания Мантел направи на лекция, която изнесе в Британския национален музей.

Лекцията беше на тема личностите в кралските семейства на Обединеното кралство. Мантел, която вече е двукратна носителка на „Букър” за историческите си романи „Вълци” и „Bring Up The Bodies” („Грабвайте телата”), заяви, че Мидълтън няма нито интелигентността на Ан Болейн, нито характерната човечност и емоционалност на принцеса Даяна. Писателката допълни, че съпругата на принц Уилям има „мъртви очи” и поведението й се определя от това какво е облякла.

Хилари Мантел не подмина и цялото  британското кралско семейство. Тя го сравни с мечките панда. „Нашето сегашно кралско семейство няма проблемите с дишането, които имат пандите. Но те имат много общо. Също като пандите излизат прекалено скъпо, за да бъдат запазени и въобще не могат да се адаптират към съвременната околна среда. Поне са интересни. Всеки ги гледа – едни им се възхищават, други им се подиграват. Сякаш хората стоят и наблюдават клетка в зоопарка”.

„Вълци“ на Хилари Мантел тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …