Начало / Свят / Книгите на Рей Бредбъри в е-формат по случай 50 години от „451 градуса по Фаренхайт”

Книгите на Рей Бредбъри в е-формат по случай 50 години от „451 градуса по Фаренхайт”

Голяма част от произведенията на Рей Бредбъри ще бъдат публикувани в е-формат, съобщи thebookseller.com. Това ще се случи по случай 50-годишнината от неговата най-известна книга, „451 градуса по Фаренхайт”, която се навършва тази година. Творбите ще бъдат издадени от „HarperVoyager”, отделът за научна фантастика на „HarperCollins”.

„HarperVoyager” ще разпространи в Обединеното кралство и Общността на нациите (без Канада) 22 от творбите на големия писател. „451 градуса по Фаренхайт”, „Марсиански хроники” и „The Illustrated Man” вече бяха публикувани.

Бредбъри почина през юни 2012 г. на 91 години. До смъртта си той остана противник на електронните книги. Писателят казваше: „Няма бъдеще за е-книгите, защото те не са книги. Е-книгите миришат на изгоряло гориво”.

Въпреки това още през ноември 2011 г., преди смъртта му, неговите издатели в САЩ, „Simon & Schuster”, обявиха, че „451 градуса по Фаренхайт” ще излезе в дигитален формат. Книгата е антиутопия. Действието се развива в бъдещето, където книгите са забранени, а пожарникари са наемани, за да ги унищожават. Заглавието показва температурата, при която хартията гори.

Рей Бредбъри е американски писател, роден през 1920 г. Автор е на множество популярни романи в жанр научна фантастика. На български са преведени творбите му „451 градуса по Фаренхайт”, „Сбогом, Лято”, „Вино от глухарчета”, „От прахта родени” и др. Интересен факт е, че не е завършил висше образование. Носител е на наградите „O’Хенри”, „Бенджамин Франклин”, „Гандалф”. Умира през 2012 г.

Книгите на Рей Бредбъри тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …