Начало / Свят / Книгите на Рей Бредбъри в е-формат по случай 50 години от „451 градуса по Фаренхайт”

Книгите на Рей Бредбъри в е-формат по случай 50 години от „451 градуса по Фаренхайт”

Голяма част от произведенията на Рей Бредбъри ще бъдат публикувани в е-формат, съобщи thebookseller.com. Това ще се случи по случай 50-годишнината от неговата най-известна книга, „451 градуса по Фаренхайт”, която се навършва тази година. Творбите ще бъдат издадени от „HarperVoyager”, отделът за научна фантастика на „HarperCollins”.

„HarperVoyager” ще разпространи в Обединеното кралство и Общността на нациите (без Канада) 22 от творбите на големия писател. „451 градуса по Фаренхайт”, „Марсиански хроники” и „The Illustrated Man” вече бяха публикувани.

Бредбъри почина през юни 2012 г. на 91 години. До смъртта си той остана противник на електронните книги. Писателят казваше: „Няма бъдеще за е-книгите, защото те не са книги. Е-книгите миришат на изгоряло гориво”.

Въпреки това още през ноември 2011 г., преди смъртта му, неговите издатели в САЩ, „Simon & Schuster”, обявиха, че „451 градуса по Фаренхайт” ще излезе в дигитален формат. Книгата е антиутопия. Действието се развива в бъдещето, където книгите са забранени, а пожарникари са наемани, за да ги унищожават. Заглавието показва температурата, при която хартията гори.

Рей Бредбъри е американски писател, роден през 1920 г. Автор е на множество популярни романи в жанр научна фантастика. На български са преведени творбите му „451 градуса по Фаренхайт”, „Сбогом, Лято”, „Вино от глухарчета”, „От прахта родени” и др. Интересен факт е, че не е завършил висше образование. Носител е на наградите „O’Хенри”, „Бенджамин Франклин”, „Гандалф”. Умира през 2012 г.

Книгите на Рей Бредбъри тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …