Начало / Свят / Текстът на „Арго“ спечели наградата на Гилдията на американските сценаристи

Текстът на „Арго“ спечели наградата на Гилдията на американските сценаристи

Филмът на Бен Афлек „Арго“ добави още една награда във впечатляващата си витрина, като спечели в Лос Анджелис отличието за най-добър сценарий на церемонията по раздаването на наградите на Гилдията на американските сценаристи, съобщи БГНЕС, позовавайки се на АФП .

„30 минути след полунощ“ беше отличен за оригинален сценарий. Една седмица преди Оскарите това е нов удар за „Линкълн“ на Стивън Спилбърг, който беше номиниран заедно с „Арго“, „Животът на Пи“, „Наръчник на оптимиста“ и „Предимствата на бъдещ аутсайдер“.

„Линкълн“, който миналата есен беше представен, като големия фаворит за сезона на наградите в Холивуд, загуби от „Арго“ в почти всички церемонии – от Златните глобуси до тези на Гилдиите на американските актьори и продуценти, и на британските награди БАФТА.

Наградата на Гилдията на американските сценаристи беше връчена на сценариста Крис Терио, който разказва истинската история за измъкването на американски дипломати по време на Ислямската революция в Иран, вдъхновявайки се от статия за агента от ЦРУ, оглавил операцията, и от статия в списание „Уайърд“, което първо разкрива историята след разсекретяването й.

Гилдията на сценаристите награди и сценариста на „30 минути след полунощ“ Марк Боул в категорията оригинален сценарий за разказа му за десетгодишното издирване на Осама бин Ладен от ЦРУ. Наградата за най-добър сценарий на документален филм беше присъдена на „Шугърмен“, а тази за телевизия отиде при „Обувките на сатаната“ (драматичен сериал), „Луи“ (комедиен сериал) и „Момичета“ (нов сериал).

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …