Начало / Свят / Излезе книга с непубликувани досега снимки на „Бийтълс”

Излезе книга с непубликувани досега снимки на „Бийтълс”

Излезе книга с непубликувани досега снимки на „Бийтълс”, съобщи huffingtonpost.com. Става въпрос за мемоарите на бившия фотограф, тенор и актьор на „Бродуей”, Хенри Гросман – „Places I Remember”. Книгата беше публикувана скоро, отпечатана само в 1 200 копия на цена 495 долара.

Когато Гросман е едва 27-годишен, той е нает да снима легендарната група в „Ed Sullivant Show” – първото им телевизионно участие в САЩ. Той се сближава с членовете на бандата и прекарва следващите 4 години пътувайки с тях, също така в къщите им и в студиото, където са записвали. По време на този период Гросман прави 6 500 снимки на „Бийтълс”, огромна част от които не са публикувани никога. Част от тях са показани в неговата автобиография.

„Бийтълс” е рок и поп група от Ливърпул. Една от най-влиятелните групи в историята на музиката. По време на активния си период, между 1960 и 1970 г., са в състав: Джон Ленън, Пол Макартни, Джордж Харисън и Ринго Стар, наричани още „Великолепната четворка”. Продадени са над 1,3 милиарда техни албуми в цял свят. „Бийтълс” са популярни не само на музикалната сцена – те изграждат модни и културни тенденции през 60-те години на ХХ век.

Свързани заглавия
Книга с поезия отбелязва приноса на „Бийтълс”
Уникалната кореспонденция на Джон Ленън излиза на български
Специално издание документира първото турне на „Бийтълс” в САЩ
Сестрата на Джордж Харисън ще разкаже истината за „Бийтълс”

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …