Начало / България / Библиотека „Любен Каравелов” обяви конкурс за есе на тема „Моята мечта за Русе“

Библиотека „Любен Каравелов” обяви конкурс за есе на тема „Моята мечта за Русе“

По случай 125-та годишнината си русенската библиотека „Любен Каравелов” организира конкурс за есе на тема „Моята мечта за Русе“. Конкурсът се организира в три категории: от 14 до 19 години; от 20 до 30 години и над 30 години. Всеки автор може да предложи не повече от 3 творби.

Есетата, придружени с информация за автора, могат се изпратят по куриер или поща на адрес: Русе, 7000, ул. „Дондуков-Корсаков” № 1, Регионална библиотека „Любен Каравелов”, За конкурса „Моята мечта за Русе” или по електронна поща на: libruse@libruse.bg или ruse@libruse.bg – ”За Конкурс есе”.

Регламент: есетата трябва да са с обем между 2000 и 4000 знака, включително интервали; творбите трябва да са придружени с информация за: трите имена на автора; учебно заведение/месторабота; телефон; e-поща за обратна връзка.

Критерии:
•оригиналност
•въображение
•цялостно въздействие на творбата

Крайният срок за изпращане на есетата е 7 май 2013г. включително.

Резултатите ще бъдат обявени по време на Националната библиотечна седмица 13-17 май 2013г. Тричленно жури ще определи най-добрите, които ще бъдат отличени с награди и грамоти. Всички изпратени есета ще бъдат публикувани на сайта на Регионална библиотека „Любен Каравелов” – Русе.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …