Начало / Свят / Протестите срещу Орсън Скот Кард продължават

Протестите срещу Орсън Скот Кард продължават

Продължава вълната от протести срещу Орсън Скот Кард заради неговите антигей убеждения, информира huffingtonpost.com. Както стана ясно, авторът на сагата за Ендър беше избран да започне новата поредица на „Ди Си Комикс” за Супермен – „Adventures of Superman”. Изборът на комиксовата компания предизвика обаче недоволство сред фенове.

Беше създадена петиция срещу Кард от сайта AllOut.org. Нейната цел бяха 5 000 подписа, а до момента са събрани цели 11 000. Сега вече и книжарниците се обърнаха срещу писателя. Ричард Нийл, собственик на „Zeus Comics” в Далас, заяви, че няма да разпространява произведението. От „Whatever…” в Сан Франциско са на същата позиция: „Отказваме да даваме пари на човек, който след това ще ги използва, за да финансира омразата срещу хомосексуалните”.

Орсън Скот Кард многократно е публикувал есета срещу гей браковете. Организациите, които подкрепят хетеросексуалните бракове обаче, застанаха зад писателя и обявиха, че опитите да бъде съсипана кариерата му трябва да спрат.

„Това не е никак американско и трябва да бъде спряно. Само защото подкрепяме традиционните бракове ставаме мишена за атаки и обвинения”, каза президентът на „National Organization for Marriage” Брайън Браун.

От комиксовата компания също стоят зад избора си.

„Като създатели на съдържание, ние подкрепяме свободното изразяване. Каквито и да са личните убеждения на хората, свързани с „Ди Си Комикс”, те си остават лични убеждения и нищо повече. А не убеждения на компанията”.

Свързани заглавия
Орсън Скот Кард стартира нова поредица за Супермен, антигей убежденията му предизвикаха протести
Орсън Скот Кард: Ендър е не само брилянтен, но и може да накара хората си да дадат всичко за него

Книги от Орсън Скот Кард тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …