Начало / Свят / Орсън Скот Кард стартира нова поредица за Супермен, антигей убежденията му предизвикаха протести

Орсън Скот Кард стартира нова поредица за Супермен, антигей убежденията му предизвикаха протести

Фентъзи писателят Орсън Скот Кард ще стартира новата поредица на комиксовата компания „Ди Си Комикс” за Супермен, съобщи huffingtonpost.com. Първата книга от „Adventures of Superman” ще излезе първо онлайн през април, а след това и в печатен вариант.

Фактът, че авторът на сагата за Ендър има твърди антигей убеждения, предизвика бурни протести от фенове. Припомняме, че Кард многократно се е изказвал срещу евентуалното разрешаване на гей браковете. Той определя това като „повече от смешно, не подлежи на сравнение”. Писателят членува от 2009 г. в антигей организацията „National Organization for Marriage”.

В сайта AllOut.org беше организирана петиция срещу избирането на Кард за първи автор на поредицата за Супермен.

В нея се казва: „Ди Си Комикс” нае антигей автор за своята нова поредица. Той публично се е изказвал, че ако се разрешат браковете между хомосексуални, това ще доведе до края на цивилизацията. Трябва да уведомим „Ди Си Комикс”, че нямат право да подкрепят Кард и неговите твърдения, че ЛГБТ хората са граждани втора ръка. Те са отговорни към своите фенове и ако достатъчно от нас изразят позицията си, те ще ни чуят”.

До понеделник вечерта бяха събрани 2 600 подписа от желаните 5 000.

Засега няма информация за последствия от протестите. Известно е, че „Ди Си Комикс” подкрепя хомосексуалните – те публикуват първите истории за супергерои с такава ориентация още през 1988 г. През юни 2012 г. пък излезе произведение за Зеленият фенер, в което главният герой е гей и открито го признава.

Свързани заглавия
Орсън Скот Кард: Ендър е не само брилянтен, но и може да накара хората си да дадат всичко за него
Как се справят известните автори с писателския блокаж?
„Играта на Ендър” предизвика скандал в САЩ
Супермен ще има любовна връзка

Книги от Орсън Скот Кард тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …