Начало / България / Излизат спомени на Георги Константинов

Излизат спомени на Георги Константинов

„Човек за споделяне. Необикновени случки в моя обикновен живот” – новата книга на Георги Константинов, ще бъде в книжарниците от 15 февруари. Това са 16 истории, които авторът определя като „споменна проза“.

„Чувството за истинност е много важно и за споменните страници, включени в новата ми книга „Човек за споделяне“. Искрено се надявам, че то винаги е съпровождало и моя делничен живот… Почти половин век е изминал от излизането на първата ми стихосбирка – „Една усмивка ми е столица“. Колко много изгреви, колко много залези!… Вярвам, че споменатото чувство за истинност движи и моята самоделна лодка. Не убеждавам нито себе си, нито другите, че тя е стигнала велики брегове. Сам си знам, че не е лесно да преплаваш цялото море със самоделна лодка! Но с нея много пъти съм плавал през истински вълнения!”, споделя Константинов.

Той е водил дневник в продължение на 30 години, в който е записвал впечатленията си. В тези истински истории той говори за отчуждението между хората, безразличието към съдбата на другия, разказва действителни, макар и понякога болезнени преживявания.

Георги Константинов е автор на над тридесет книги. Стиховете му са превеждани на английски, японски, хинди, руски и немски, а книгата му „Туфо, рижият пират“ е издадена на немски, френски, руски, украински, полски и други езици. Роден е през 1943 г. в Плевен. Завършва Софийския университет със специалност българска филология. Работи като заместник главен редактор на вестник „Народна младеж“, главен редактор на списание „Родна реч“, главен редактор на списание „Пламък“. Народен представител е в Седмото Велико Народно събрание, както и заместник министър на културата, главен секретар на Съюза на българските писатели, член на българския ПЕН-център от 1996 г. и негов председател от 2000 г. От 2005 година е носител на националната награда „Константин Константинов” за цялостен принос в детското книгоиздаване.

Свързани заглавия
Георги Константинов: Литературата е душата на нацията

Книги от Георги Константинов тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Sally-Rooney-Nicht-in-Israel

Сали Руни забрани да превеждат книгите й на иврит

Авторката на „Нормални хора” подкрепя палестинската кауза Новата книга на Руни изглежда няма да се …