На фокус
Начало / България / Излизат спомени на Георги Константинов

Излизат спомени на Георги Константинов

„Човек за споделяне. Необикновени случки в моя обикновен живот” – новата книга на Георги Константинов, ще бъде в книжарниците от 15 февруари. Това са 16 истории, които авторът определя като „споменна проза“.

„Чувството за истинност е много важно и за споменните страници, включени в новата ми книга „Човек за споделяне“. Искрено се надявам, че то винаги е съпровождало и моя делничен живот… Почти половин век е изминал от излизането на първата ми стихосбирка – „Една усмивка ми е столица“. Колко много изгреви, колко много залези!… Вярвам, че споменатото чувство за истинност движи и моята самоделна лодка. Не убеждавам нито себе си, нито другите, че тя е стигнала велики брегове. Сам си знам, че не е лесно да преплаваш цялото море със самоделна лодка! Но с нея много пъти съм плавал през истински вълнения!”, споделя Константинов.

Той е водил дневник в продължение на 30 години, в който е записвал впечатленията си. В тези истински истории той говори за отчуждението между хората, безразличието към съдбата на другия, разказва действителни, макар и понякога болезнени преживявания.

Георги Константинов е автор на над тридесет книги. Стиховете му са превеждани на английски, японски, хинди, руски и немски, а книгата му „Туфо, рижият пират“ е издадена на немски, френски, руски, украински, полски и други езици. Роден е през 1943 г. в Плевен. Завършва Софийския университет със специалност българска филология. Работи като заместник главен редактор на вестник „Народна младеж“, главен редактор на списание „Родна реч“, главен редактор на списание „Пламък“. Народен представител е в Седмото Велико Народно събрание, както и заместник министър на културата, главен секретар на Съюза на българските писатели, член на българския ПЕН-център от 1996 г. и негов председател от 2000 г. От 2005 година е носител на националната награда „Константин Константинов” за цялостен принос в детското книгоиздаване.

Свързани заглавия
Георги Константинов: Литературата е душата на нацията

Книги от Георги Константинов тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …