Начало / Свят / Роман на Уди Гътри е първата книга, публикувана от издателството на Джони Деп

Роман на Уди Гътри е първата книга, публикувана от издателството на Джони Деп

Единственият роман на музиканта и текстописец Уди Гътри стана първата книга публикувана от издателството на Джони Деп, съобщи „USA Today”. „House of Earth” е в книжарниците в САЩ от днес. Издателството на известния актьор, наречено „Infinitum Nihil”, което работи под шапката на гиганта  „HarperCollins”, възнамерява да публикува по 2-3 книги на година.

Книгата разказва за семейство, което води труден живот в Тексас през 20-те години на ХХ век. Изпълнителят не показва ръкописа на никой, освен на сценариста и продуцент Ървинг Лърнър. Гътри се е надявал творбата му да пожъне успех, след което да бъде адаптирана и на големия екран. Това обаче не се случва и ръкописа затъва в архивите.

На него случайно се натъква историка Дъглас Бринкли, личен приятел на Джони Деп, през 2011 г. За публикуването на романа допринася и дъщерята на Гътри Нора. Деп нарича творбата „изгубено съкровище от американската литература през ХХ век”. Той допълва, че до момента няма разговори за филмирането на книгата. „Но дори се спомене вероятността за филм, за мен ще бъде чест да играя, която и да е роля”, допълва актьора.

Уди Гътри е американски фолк и кънтри изпълнител, роден през 1912 г. Най-известната му песен е „This Land Is Your Land”. Като текстописец е повлиял на имена като Боб Дилън, Брус Спрингстийн и др. Умира през 1967 г.

Джони Деп е американски актьор, роден през 1963 г. Известен е със способността да се превъплъщава в най-разнообразни образи. Номиниран е за „Оскар” 3 пъти, но не е печелил. Смятан е за един от най-добрите актьори, които нямат „Оскар”. Много често работи с режисьора и негов приятел Тим Бъртън. Дмамата са направили съвместно 7 филма. Сред популярните филми на Деп са „Едуард Ножиците”, „Дони Браско”, „Шоколад”, „Пътят към Невърленд”, серията „Карибски пирати”, „Обществени врагове” и др.

Свързани заглавия
Джони Деп влиза в издателския бизнес
Джони Деп помага за публикуването на роман от Уди Гътри

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …