Начало / Свят / Джони Деп помага за публикуването на роман от Уди Гътри

Джони Деп помага за публикуването на роман от Уди Гътри

Известният актьор Джони Деп ще помогне за публикуването на роман от музиканта Уди Гътри, съобщи „Гардиън”. „Къща на земята” ще излезе на пазара догодина, като ще бъде редактирана от Деп и Дъглас Бринкли –  преподавател и журналист.Творбата е завършена от Гътри през 1947 г., но никога не е издавана. Тя проследява историята на семейство от Тексас по време на Великата депресия.

Докато е писал книгата, Гътри е живял заедно с музиколога Алан Ломакс. Ломакс я нарича „най-добрият материал, описващ страна, преминаваща през трудност”. Музикантът не показва ръкописа на никой, освен на сценариста и продуцент Ървинг Лърнър. Бринкли успява да го намери с помощта на дъщерята на Гътри – Нора. Двамата с Деп се запознават преди години покрай журналиста Хънтър Томпсън.

Уди Гътри е американски фолк и кънтри изпълнител, роден през 1912 г. Най-известната му песен е „This Land Is Your Land”. Като текстописец е повлиял на имена като Боб Дилън, Брус Спрингстийн и др. Умира през 1967 г.

Джони Деп е американски актьор, роден през 1963 г. Известен е със способността да се превъплъщава в най-разнообразни образи. Номиниран е за „Оскар” 3 пъти, но не е печелил. Смятан е за един от най-добрите актьори, които нямат „Оскар”. Много често работи с режисьора и негов приятел Тим Бъртън. Дмамата са направили съвместно 7 филма. Сред популярните филми на Деп са „Едуард Ножиците”, „Дони Браско”, „Шоколад”, „Пътят към Невърленд”, серията „Карибски пирати”, „Обществени врагове” и др.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …